Yeni Hayat Gençlik Merkezi
Ataşehir Belediyesi tarafından yürütülen ve İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklen (TR10/15/BGM/0120) “Yeni Hayat” projesi kapsamında kurulan “Yeni Hayat Gençlik Merkezi” hizmet vermeye başlamıştır.
YENİ HAYAT GENÇLİK MERKEZİNDE KİME HİZMET VERİLİYOR?
Ataşehir’de yaşayan 12 - 26 yaş grubundaki gençlere ve ebeveynlerine hizmet veriliyor.
YENİ HAYAT PROJESİ ORTAKLARI VE İŞTİRAKÇİSİ;
Proje ortakları Ataşehir Kaymakamlığı ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’dür; proje iştirakçisi Üsküdar Üniversitesi’dir.
Proje ortaklarının ve iştirakçisinin desteğiyle projenin önceliği; Ataşehir ilçesinde madde bağımlılığın önlenmesine yönelik faaliyetler geliştirmek, geliştirilen önleme/koruma ve müdahale faaliyetlerinin yaygınlaştırılarak etkinliğini arttırmaktır.
YENİ HAYAT PROJESİNİN AMACI NEDİR?
Bağımlılık ile mücadele kapsamında, etkinliği kanıtlanmış yöntemler uygulayan uzmanların desteği ve Ataşehir ilçesindeki yerel yönetim, yerel kamu kurumları ve üniversite işbirliği ile Ataşehir’in sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı mahallelerinde madde bağımlılığının önlenmesine yönelik etkin mücadelenin geliştirilmesi ve sosyal bütünleşmeye katkı sağlanmasıdır.
PROJEDE YER ALAN HİZMETLER NELERDİR?
Psiko-sosyal Servis Faaliyetleri:
İki Psikolog, bir Sosyolog ve bir Sosyal Çalışmacı’dan oluşan dört kişilik uzman grubu ile yürütülecek olan servisten en az 500 gence ve 1000 ebeveyne çeşitli eğitimler ile destek verilecektir.
Eğitim verilecek olan gençler ve ebeveynleri servis uzmanları tarafından belirlenecektir.
Psikolog Desteği; Merkezimizde bulunan iki uzman psikolog; 12-26 yaş grubundaki gençler ve aileleri ile bireysel terapi ve grup çalışmaları yapmaktadır. Gençlere yönelik; Öfke ile Başa Çıkma, İletişim, Hayır Diyebilme, Başarı ve Motivasyon, Sınav öncesi Stresle başa çıkma seminerleri ve grup çalışmaları yapılmaktadır. Ailelere yönelik ise; Bağımlılıkla Mücadele, Aile içi etkili iletişim, Çocuklarda Olumlu Kişilik Gelişimi için Öneriler vb. konularda seminer ve grup çalışmaları düzenlenmektedir.
Sosyal Destek ve Danışmanlık; Merkezimizde bulunan sosyal çalışma görevlisi tarafından, sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel dezavantaja sahip gençler ve aileler ile görüşme yapılarak (Ekonomik yoksunluk yaşayan, engelli, şiddet mağduru, çocuk yaşta çalıştırılan, suça bulaşmış, madde kullanan vb. dezavantajlı gruplar) yapılan tespitler doğrultusunda ihtiyaçlarına uygun olan sosyal yardımlardan faydalanmaları ve sosyo-kültürel katılımlarını güçlendirmeleri konusunda ilgili kurumlara ve aktivitelere yönlendirme yapılarak, danışmanlık sağlanmaktadır.
Psikodrama Grup Çalışmalar:
Alanında uzman psikodramatist tarafından yürütülen grup çalışmalarında 15 kişilik iki gruptan 15 genç ve 15 ebeveynin yer alması hedeflenmiş olup, 40 genç ile psikodrama çalışması yürütülmüştür.
Çalışmalara katılacak olan gençler ve ebeveynler psiko-sosyal servis uzmanları ve psikodramatist tarafından belirlenmektedir.
ÇAĞRI MERKEZİ OPERATÖRÜ;
Bağımlılıkla mücadele kapsamında başta endişeli ebeveynler olmak üzere çocuğunun madde kullandığına dair şüpheleri olan ailelerin sağlıklı bilgilendirilmesi, merkez ve faaliyetleri hakkında bilgi almak isteyenlerin ihtiyaçlarının karşılanması, yardım alabilecekleri ve tedavisi için başvurabilecekleri sağlık kurumları hakkında bilgi verilmesi ve gerekli yönlendirmenin yapılması konusunda arayarak bilgi alabilirsiniz.
Yeni Bir Hayat için Seninleyiz!
Çağrı Merkezi; 216 570 50 00 Dahili:1966
HOBİ ATÖLYELERİ:
Seramik Atölyesi:
Toplam 25 gence hizmet vermeyi hedeflediğimiz Seramik Atölyesi’nde 35 gençle eğitimler devam etmekte olup, yeni kayıt alınmaktadır.
Eğitimlere katılacak olan gençler psiko-sosyal servis uzmanları ile yapılan görüşmelerle belirlenmektedir.
Maket Atölyesi:
Toplam 25 gence hizmet veren Maket Atölyesi’nde eğitimler devam etmekte olup, yeni kayıt alınmaktadır.
Eğitimlere katılacak olan gençler psiko-sosyal servis uzmanları ile yapılan görüşmelerle belirlenmektedir.
Sportif Faaliyetler:
Gençler, merkez binada yer alan gym salonunda ve park içerisinde yer alan halı sahada spor eğitmeni eşliğinde sportif faaliyetlere katılmaktalar. Farklı branşlarda (Futbol, Voleybol, Basketbol, Fıtness) grupları oluşturulmuş olup, 300 gencin spor faaliyetlerinden faydalanması sağlanmaktadır. Spor faaliyetlerine katılmak isteyenler için kayıtlar devam etmektedir.
Spor faaliyetlerine katılacak olan gençler psiko-sosyal servis uzmanları ile yapılan görüşmelerle belirlenmektedir.
Facebook Sayfamıza buradan ulaşabilirsiniz...
İLETİŞİM
-
Telefon:0216 570 5000 (1966)
-
Adres:Yeni Çamlıca Mahallesi, Dursunbey Caddesi, No:2 (Hüseyin Ağırman Parkı İçi) Ataşehir / İSTANBUL