“Geri Dönüşmez Filmler” yeniden yarışıyor

28.1.2014

Küresel iklim değişikliğinin etkilerinin hızla yaşandığı günümüzde; çevre bilincini arttırarak, ilerleyen yıllarda daha temiz ve daha yaşanabilir bir çevreye kavuşma hedefiyle hareket eden Ataşehir Belediyesi, ilkini geçen sene başlattığı “Ataşehir Ulusal Kısa Film Yarışması”nın ikincisini düzenliyor.

Türkiye Sineması’na yeni yeteneklerin kazandırılmasına ve çevreye olan duyarlılığın sinema alanında da gösterilerek, çevre bilincinin oluşmasına katkı sağlayan yarışma, profesyonel ve amatör olmak üzere iki kategoride yapılacak.

Kurmaca, belgesel, deneysel ve animasyon dallarında en iyi filmlerin seçileceği yarışmada profesyonel kategoride ödüller 5.000’er TL, amatör kategoride ise 2.000’er TL olacak.

Yarışmaya katılacak eserlerde; küresel iklim değişikliğine, nesli tükenmekte olan canlılara, geri dönüşümün önemine, yok olmaya doğru hızla ilerleyen ormanlara, termik ve hidroelektrik santrallerin etkilerine ve benzeri şekilde dünyamızı tehdit eden tüm çevre sorunlarına dikkat çekilmesi amaçlanıyor.

03 Şubat ve 02 Mayıs 2014 tarihleri arasında başvuruların yapılacağı yarışmaya; 2012-2014 yıllarında çekilmiş, 30 dakikadan uzun olmayan kurmaca, belgesel, deneysel ve animasyon türünde çevre konulu filmler katılabiliyor.

Yarışma sırasında yapılacak etkinliklerle, yarışmada finale kalan yönetmenler sinemaseverlerle buluşturulacak ayrıca finale kalan yönetmenlerle ve gelecek konuklarla birlikte atölye düzenlenerek yetenekli yeni yönetmenler için ufuk açıcı çalışmalar başlatılacak.

Ulusal Çevre Kısa Film Yarışması’nın dalları ve ödüller şunlardır:

Profesyonel Kategori
En İyi Kurnaca Film = 5.000 TL
En İyi Belgesel Film = 5.000 TL
En İyi Deneysel Film = 5.000 TL
En İyi Animasyon Film = 5.000 TL
Jüri Özel Ödülü = 1.500 TL

Amatör Kategori
En İyi Kurnaca Film = 2.000 TL
En İyi Belgesel Film = 2.000 TL
En İyi Deneysel Film = 2.000 TL
En İyi Animasyon Film = 2.000 TL
Jüri Özel Ödülü = 500 TL

Yarışmanın başvuru adresi: Ataşehir Belediye Başkanlığı Binası  -  Barbaros Mah. Şebboy Sok. No : 4A 34746 Ataşehir / İSTANBUL.

Daha fazla bilgi almak isteyenler; www.atasehirkisafilm.com internet adresinden ve Ataşehir Belediyesi’nin 0216 570 50 00 numaralı hattının 1553-1566 dahili numaralarından, Çevre Konulu Kısa Film Yarışması hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşabilirler.