FERHATPAŞA BİLİM & SANAT MERKEZİ’NDE SÖMESTİR KAMPI BAŞLIYOR

10.1.2023

Ataşehir Belediyesi, sömestir tatili için Ataşehirli çocuklara yönelik 1 hafta sürecek atölye kampı düzenliyor.

Yarıyıl tatilinde hem eğlenip dinlenmek hem de uygulamalı deneyerek öğrenmek için hazırlanan programda, “Algoritma ve Robotik Uygulama” ile “Bilim Uygulamaları” konularında atölyeler gerçekleştirilecek.

Ferhatpaşa Bilim Sanat Merkezi’nde 8 – 13 yaş arası çocuklara yönelik düzenlenecek atölyeler 23 -27 Ocak tarihleri arasında yapılacak.

Yer: Ferhatpaşa Bilim Sanat Merkezi

Tarih: 23 - 27 Ocak

Bilgi için telefon: 0216 570 5000 – 2241 / 2242

Adres: Ferhatpaşa Mahallesi Yeditepe Caddesi No: 48

Not: Kayıtlar yüz yüze merkezden yapılacak.

Sömestir Tatili Atölye İçerikleri

Algoritma ve Robotik Uygulama Atölyesi ile öğrenciler öğrenmenin uygulamalı hâline davet ediliyor.  Bu dersler ile kodlamanın temelleri değişen dünyanın teknolojilerine ayak uydurmak için sayısal düşünme becerisi kazandırıyor. Ayrıştırma, soyutlama, örüntü tanıma ve en önemlisi algoritma tasarımı gibi karmaşık konular eğlenceli yollarla öğrenilmesi amaçlanıyor.

Bilim Uygulamaları Atölyesi ile öğrencilerin çevrelerinde, meydana gelen olayların bilimsel temellerini keşfetmelerini amaçlayan, eğlenerek ve deneyerek çeşitli deneylerle öğrenebilecekleri süreci kapsıyor. İklim değişikliği, sürdürülebilir kalkınma gibi konularında, hem teorik hem de çeşitli etkinliklerle eğlenceli hale getirilen atölye çalışmalarında farkındalık yaratılması hedefleniyor.