Van'a 19 Tır Gönderdik

31.10.2011



Van ve çevresinde meydana gelen depremin ardından Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin çağrısı ile “Tek ses tek yürek” olan Ataşehirliler, deprem bölgesine her türlü kuru gıda, su, giyecek, battaniye, yorgan, ısıtma cihazları, hijyen malzemeleri, çocuk bezi ve bebek mamalarından oluşan 19 Tır malzeme gönderdi.



Van’da meydana gelen depremin ardından kısa sürede tüm çalışanları ve gönüllü vatandaşlarla koordineli olarak 24 saat aralıksız çalışan Ataşehir Belediyesi, üç ayrı noktada toplanan yardım malzemelerini kısa aralıklarla Van’a gönderdi.  Ataşehirlilerin büyük bir özveri ile katkıda bulundukları yardım kervanına, ilçedeki çok sayıda iş adamı ve işyeri de katkıda bulundu. Van’a yardım kampanyasına ilişkin Van Valiliği’nden gelen “Yardım toplama ve gönderme çalışmalarının durdurulması” isteği üzerine bu akşam (31 Ekim 2011 Pazartesi) saat 17.00’da yardım toplama çalışmaları durduruldu. Gönderilen yardım malzemelerinin özelliklerine göre tasnif edilip ayrı ayrı kolilenmesi büyük bir övgüyle karşılandı.




Türkiye’de sık sık depremler yaşandığını belirten Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İstanbul’un da deprem kuşağı üzerinde bulunduğuna dikkat çekti. Olası depremlere karşı merkezi idare ve yerel yönetimlerin acilen kalıcı ve sağlıklı çözümler üretip uygulaması gerektiğini belirten Başkan Battal İlgezdi, “Temennimiz bundan sonra olabilecek depremlere karşı tedbirler almak. Deprem olduktan sonra yakınmak anlamsız kalıyor. Van ve çevresine yardım eli uzatan yardımsever tüm vatandaşlara teşekkür ediyorum” dedi.