Van İçin Yardımlar Yerine Ulaştı

2.11.2011

Ataşehirlilerin büyük bir dayanışma örneği gösterdiği, Van ve çevresinde yaşanan deprem nedeniyle, Ataşehir Belediye Başkanlığı’nca başlatılan yardım kampanyası sona erdi.

Ataşehir’de toplanan 19 TIR malzeme Van ve çevresindeki depremzedelere ulaştırıldı. Ataşehir Belediyesi; giysi, ayakkabı, battaniye, yorgan, bebek maması, süt, kadın peti gibi acil ihtiyaçların yanı sıra 10 prefabrik ev, 4  seyyar tuvalet, çadır, katalitik soba, elektrikli ısıtma cihazı, çadır kentlere su depoları gibi ihtiyaç malzemelerini de Van ve Erciş çevresinde depremzedeler ulaştırdı.

Ataşehir Belediyesi yardımlarını Van Valiliği tarafından belirlenen afet koordinasyon merkezlerine teslim ederken, Ataşehir Belediyesi çalışanlarından oluşan bir ekip de, yardımların dağıtımında gözlemci olarak görev alırken, Ataşehir Belediyesi tarafından ulaşımları sağlanan gönüllüler de hem yardımların dağıtımına hem de kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarına katıldı.