USTALAR ATAŞEHİR’DE “PERDE” DEDİ

5.3.2019

10. Ataşehir Tiyatro Festivali,  birbirinden güzel oyunlarıyla perdelerini açtı.

Ataşehir Tiyatro Festivali, 27 Şubat Çarşamba günü, Aziz Nesin’in eserlerinden derlenen “Aziz Nesin Vapuru” isimli oyunla Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde başladı.

Yakın geçmişimizi şekillendiren olayları şiirle, edebiyatla, müzikle, görüntülerle canlı bir belgesel tadında sahneye taşıyan Enver Aysever ve Grup Gündoğarken, “Nereden Nereye” isimli benzersiz bir sahne gösterisiyle 1 Mart Cuma akşamı seyirci karşısına çıktı. Gündoğarken Grubu, 35. yılında, akıllara kazınmış şarkılarıyla Ataşehirlilere eğlenceli bir akşam yaşattı.

Franz Kafka’nın “Akademi için bir rapor” adlı öyküsünden uyarlanan ve yönetmenliğini Malcolm Keith Kay’in üstlendiği Apex isimli oyun da Ataşehirlilerle festival kapsamında buluştu. Müziklerini Oktay Köseoğlu’nun yaptığı oyunun sahne tasarımı Sercan Temiz’e ait. Oyunda, Afrika’da yakalanıp tutsak edilen “Kızıl Peter” adlı maymunun, hayatta kalabilmek için “insan” gibi davranmayı öğrenip özgürlüğü değil, çıkış yolunu araması anlatılıyor.

Tiyatro dünyamızın ünlü çifti Yasemin Yalçın ve İlyas İlbey 12 yıl sonra seyircinin karşısına “Vee Perde” isimli yeni bir oyunla çıktı. Ataşehir Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü sahnesinde 4 Mart Pazartesi günü seyirciyle buluşan Neil Simon’ın “Sunshine Boys” hikâyesinden yola çıkılarak, iki eski komedyen Cahide ve Adnan’ın yaşadıklarını anlatan oyunda, bir zamanlar şöhreti doruklarda yaşamış olan bu iki sanatçının, hem birbirleriyle olan çekişmelerini hem de gösteri dünyasının acımasız ve ezici etkisini konu ediyor.

Oyun sonrasında Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan, Yasemin Yalçın ve İlyas İlbey’e Ataşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Çanakkale Zaferi’ni anlatan özel bir kitap hediye etti.

5 Nisan’a kadar devam edecek festivalde, toplam 21 oyun sahnelenirken 4 atölye ve 2 söyleşi yapılacak. Tiyatroseverler festival boyunca sahnelenecek oyunların biletlerine birer kitap karşılığında ücretsiz sahip olabiliyor.

FESTİVAL PROGRAMI:

Tarih                                    Oyun adı                                        Sahneleyen

5.03.2019 Salı                 - Markopaşa                                 - Uygur Tiyatrosu

10.03.2019 Pazar            - 1984 / Büyük Gözaltı       - Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu

11.03.2019 Pazartesi     - Meddah                                       - Mehmet Esen

12.03.2019 Salı             - Leenane'in Güzellik Kraliçesi     - Hasan Özkaya Yapım

13.03.2019 Çarşamba   - Bunu Mu Demek İstedim            - Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu

14.03.2019 Perşembe      - İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz    - Hayal Perdesi

16.03.2019 Cumartesi     - İyi Misin?                                                -Enis Fosforoğlu Tiyatrosu

19.03.2019 Salı               -Suit                                                          - Jest Tiyatro

20.03.2019 Çarşamba     -Eyvallah                                                    - Müjdat Gezen Tiyatrosu

22.03.2019 Cuma           -Küllerin Arasından                                    - Arena Oyuncuları