Ünlü Şair Enver Gökçe için ilk kez Ataşehir’de bir sempozyum düzenlendi

16.5.2013

Ataşehir Belediyesi ve Kar Dergisi işbirliğiyle ünlü şair Enver Gökçe adına ilk kez bir sempozyum düzenlendi. 15-16 Mayıs tarihleri arasında Ataşehir Belediyesi Cemal Süreya Etkinlik Salonu’nda gerçekleşen Enver Gökçe Sempozyumu’nun, ilk günü “Cumhuriyet Sonrası Türk Şiirine Genel Bir Bakış” ve “Toplumcu-Devrimci 1940 Kuşağı Şiiri’nde Enver Gökçe Şiirinin Yeri ve Önemi” konuşuldu. İkinci gün ise “Sınıfsal Açıdan Enver Gökçe Şiirine Bakış” ve “ Enver Gökçe Şiirinin Öz ve Biçim Bütünlüğü İçinde İrdelenmesi” konusu tartışıldı.

Niyazi Yaşar’ın moderatörlüğünde gerçekleşen sempozyumda Leyla Şahin, Hayrettin Geçkin, Prof. Dr. Nedime Köşgeroğlu, Mehmet Altun, Prof. Dr. M. Nejat Gacar, Aslı Durak, Seyyit Nezir, Aba Müslüm Çelik, Mehmet Gözen, Yılmaz Arslan, Leyla Şahin, Metin Cengiz, Hüseyin Haydar gibi alanlarında ustalaşmış isimler konuştu. Ayrıca Metin Demirtaş, Ataol Behramoğlu, Nihat Behram, Gülsüm Cengiz, Ahmet Özer, Tuğrul Keskin, Adnan Özer, Prof. Dr. Yusuf Alper ve Yusuf Çotuksöken’in bildirileri okundu.