Türk Sineması Halit Refiğ'i, Basın Dünyası Mehmet Sucu'yu kaybetti.

11.10.2009

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Refiğ ve Sucu'nun vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı .

Başkan İlgezdi; “Halit Refiğ ve Mehmet Sucu, kendi alanlarında ülkemiz için büyük kayıp”.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Türk sinemasının kendine özgü felsefesi olan az sayıdaki yönetmenlerinden Halit Refiğ ile Cumhuriyet Gazetesi Yazıişleri Müdürü Mehmet Sucu'nun ölümü nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı. Başkan İlgezdi, Türk Sineması ve Medya dünyasının iki önemli isminin vefatının büyük kayıp olduğunu vurguladı .

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Türk Sinema Tarihinde “Yakılan Film” olarak yer alan “Yorgun Savaşcı” filminin yönetmeni 75 yaşında ki Halit Refiğ'in ölümünün ülke sineması için büyük kayıp olduğunu belirtti .

“ Gurbet Kuşları, Can Yoldaşları,Kız Kolunda Damga Var, Vurun Kahpeye, Leyla İle Mecnun ile Karılar Koğuşu” gibi yüzlerce filmin yönetmenliğini yapan Halit Refiğ'in, Türk sinemasına kazandırdığı eserlerin yanısıra, kişiliği, ilkeleri ve yaşamı ile damga vurduğunu ifade eden Başkan Battal İlgezdi, Halit Refiğ'in ailesi, yakınları ile sinemaya gönül vermiş tüm yeşilçam emekçilerine başsağlığı ve sabır diledi .

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Cumhuriyet Gazetesi Yazıişleri Müdürü Mehmet Sucu'nun vefatı nedeniyle yayınladığı başsağlığı mesajında da, basın dünyasının gerçek bir emekçisini kaybettiğini ifade etti. Başkan İlgezdi, Mehmet Sucu'nun ailesine,Cumhuriyet Gazetesi çalışanlarına ve basın dünyasına başsağlığı ve sabır diledi .