"Temizlik Filosu" İş Başında

7.8.2009

Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye ve Sancaktepe'den katılan 17 mahalleden oluşturulan Ataşehir'de yıllardır yaşanan “çöp” sorununa Ataşehir Belediyesi neşter vurdu. 30 çöp toplama aracı bir çöp konteyneri yıkama bir yeraltı konteynerlerinden çöp alma aracının da aralarında olduğu toplam 30 araçlık “Temizlik Filosu” 24 saat Ataşehir'in tüm mahalle, cadde ve sokaklarında temizlik yapacak.

Toplam 30 araç ve 98'i elle temizlik yapan “Süpürge Timi”olmak üzere toplam 330 personelden oluşan Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı araçlar dün tam kapasite ile görev yapmaya başladı.

 

 

Özellikle gün aşırı çöpleri alınan Kadıköy ve Üsküdar'dan Ataşehir'e devredilen mahallelerde düzenli olarak her gün çöp toplama gerçekleştirilirken. Ana arterlerde çöp toplayan ring araçları gün boyu temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

Belediyenin temizlik filosu içinde bulunan Tıbbi Atık Aracı da özellikle hastane,eczane ve dispanserlerin bulunduğu bölgede çalışmalarına başladı.

 

 

Süpürme ve yıkama yapabilen “Çaça” diye tanımlanan temizlik araçlarıyla ilk kez karşılaşan çok sayıda mahallede Ataşehirliler Başkan İlgezdi'ye teşekkürlerini iletti.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, çağdaş yaşamın olmazsa olmaz koşullarından birinin çevre temizliği olduğunu söyledi. Başkan İlgezdi,İlçe sınırları içinde bulunan ibadethanelerin iç yıkama ve dış temizliğinin de belediye temizlik ekiplerince her gün yapılacağını açıkladı.