Sanat Eğitimi Yeniden Mahallenize Geliyor

16.10.2012

Ataşehir Belediyesi’nin kültür sanat çalışmalarından “Sanat Eğitimini Mahallenize getiriyoruz” projesi kapsamında gerçekleştirilen sanat eğitimlerinin kayıtları 17 Eylül Pazartesi itibariyle başladı. Gitar, Bağlama, Keman, Perküsyon, Tiyatro, Dans branşlarında eğitimlerin verileceği atölyeler için 9 yaş üstü tüm çocuklar kayıt yaptırabilir. Kayıt olmak isteyenlerin, kimlikleri ile Ataşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi’ndeki kayıt masasına müracaat etmeleri yeterli.

                                                 
                                              Branşlara göre kayıt koşulları:

Temel Müzik Eğitimi derslerine;  6, 7, 8 yaş çocuklar ile kişisel becerileri, yeteneklerini keşfetmek ve geliştirmek amacı ile yapılan çalışmaya 2006, 2005, 2004 doğumlu çocuklar kayıt yaptırabilirler.

Ana Renkler Projesi
kapsamında sürdürülen resim çalışmaları yeni dönem kayıtları da başlıyor. Her yıl onlarca ev kadınını resim sanatı ile dört duvar arasına sıkışmış yaşamlarından alıp günlük yaşamın stres ve zorluklarından arındırarak hayatlarında yeni bir pencere açılmasını sağlayan çalışmalara tüm ev hanımları kayıt yaptırabilirler. Çalışmalar İnönü Ataevi ve ATAMEM’deki resim atölyelerinde yapılacak, sınırlı sayıda kayıt alınacak.

Ataşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu da kayıt almaya başladı. Ataşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu’na katılarak Türk kültürünü yurt içinde ve dışında tanıtma olanağı bulmak isteyenler kayıt olabilirler. Türkiye ve İstanbul’daki yarışmalarda derece alan Topluluk, yeni üyelerini bekliyor. 

Halk Oyunları Topluluğu’na kayıt için yaş grupları şöyle:

Küçükler:7-11 yaş
Yıldızlar:12-15 yaş
Gençler:16 yaş ve üstü