Sağanak Yağış Ataşehir'i Etkiledi

7.6.2010

Şiddetli sağanak yağış Kurbağalıdere'nin kolu olan Örnek Deresi'nde taşmaya neden oldu. Ataşehir Belediyesi ekiplerinin aldığı tüm önlemlere rağmen yıllardır ihmal edilen Örnek Mahallesi Tamirhane Durağı bölgesindeki köprü altından geçen dere sabaha karşı taştı.

Gece yarısından itibaren etkili olan yağış ilçede özellikle Yenisahra ve Mustafa Kemal Mahallesi'nde çok sayıda ev ve işyerinde su baskınına neden oldu. Yaşanan su baskınından Yenisahra Stadı da büyük hasar gördü.

Kurtarma çalışmaları sürdüğü sırada Ataşehir Belediyesi Temizlik İşlerini üstlenen müteahhit firma Altaş personeli 3 çocuk babası Mevlüt Macit (45) dereye düştü. Suların sürüklemeye başladığı Macit, ekipler ve vatandaşlarca takip edilerek sudan kurtarılmaya çalışıldı. Ancak işçi sulara kapıldı. Mevlüt Macit'i arama çalışmaları devam ediyor.

  

Belediye ekipleri ilçede iş makineleri ile dere yatağını temizleme çalışmalarını sürdürürken, su basan evlerin temizlenmesi ve hasar tesbit çalışmaları da devam ediyor. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi yağıştan etkilenen bölgelerden başta Örnek Mahallesi olmak üzere tüm ilçeyi gezdi, incemelerde bulundu ve vatandaşların sorunlarını anında ilgili Müdürlere ileterek sorunların hızla çözümlenmesini istedi.