“Oyun Kuşu Yarışması”na Bayram Havasında Açılış

15.4.2013



Ataşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Oyun Kuşu Yarışması’nın açılışı, 14 Nisan Pazar günü düzenlenen şenlikle yapıldı. Deniz Gezmiş Parkı’nda saat: 13.00’da başlayan şenlik, türkülerin ve halayların eşliğinde adeta bayram havasında geçti. Şenlik alanında kurulan stantta yarışma başvuruları alındı. Ses Sanatçısı Yavuz Bingöl ile Taner Özdemir de müzikleriyle şenliğe renk kattı. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, eşi Gamze Akkuş İlgezdi, başkan yardımcıları, birim müdürlerinin katıldığı şenliğe, Ataşehirli ve İstanbullu kuş severler ile güvercin dernekleri ve Ataşehirliler de yoğun ilgi gösterdi.





Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi şenlikte yaptığı konuşmada Ataşehirlilere seslenerek, “Sizlerin her zaman yanınızdayım. Hiçbir aksaklığa izin vermeyeceğim. Ataşehir’de sizlerle güzel işler yapmaya devam edeceğiz. İnsanların dili, dini ve ırkı beni ilgilendirmiyor. Hep birlikte sevgi ve mutluluğu paylaşacağız” dedi. Başkan Battal İlgezdi, konuşmasının ardından etkinlikte emeği geçen kişilere ve sanatçılara plaket verdikten sonra hep birlikte gökyüzüne güvercin uçurdular. Şenlik, Yavuz Bingöl’ün söylediği birbirinden güzel türkülerin ardından son buldu.



Yarışma hakkında bilgiler

Kuşçular camiasında “Oyun Kuşu Başkenti” olarak bilinen Ataşehir’de düzenlenen bu ilginç yarışma, İstanbul’da 1.5 milyon, ülke genelinde ise 10 milyon dolayında kuş severi yakından ilgilendiriyor. Başvurular 30 Nisan 2013 tarihine kadar yarışmanın organizasyonundan sorumlu Ataşehir Güvercin Severler Derneği’ne yapılacak. Ayrıca, şenlik alanında kurulacak dernek standında da başvurular kabul edilecek.



Yarışma şartnamesine göre yarışmacı sayısı ülke genelinde bin 500 ile sınırlı olacak. Her yarışmacı ikamet ettiği adreste yalnızca bir kuşla yarışabilecek. Yarışmacıların yaşadığı illerde iki hakem ve bir gözlemciden oluşan ekipler günde 16 ayrı haneyi randevu yöntemiyle ziyaret ederek yarışmacı kuşun oyunlarını yerinde izleyecek ve puan verecek. 31 Aralık 2013 tarihine kadar devam edecek yarışmada dereceye giren ilk 20 kuş sahibi ise Ataşehir Belediyesi tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek.