ÖĞRENCİLER “OKULUM ANLATSIN, MAHALLEM TOPLASIN” PROJESİNİ ANLATIYOR

15.3.2019

Ali Fuat Cebesoy İlkokulu öğrencileri “Okulum Anlatsın Mahallem Toplasın” isimli projelerini Örnek Mahallesi halkına anlatmaya başladı.

Öğrenciler, mahalleliler ve Ataşehir Belediyesi güçlerini çevrenin korunması için birleştirdi. Bu kapsamda Ali Fuat Cebesoy İlkokulu öğrencileri hayata geçirdikleri projelerini Örnek Mahallesi halkına, esnafına kapı kapı ziyaret ederek anlatıyor.

Mahalle esnafını ziyaret eden öğrenciler neden böyle bir proje geliştirdiklerini örnekleriyle anlatırken Ali Fuat Cebesoy İlkokulu öğrencisi Nursena Karadağ şunları söyledi: “Okulum Anlatsın Mahallem Toplasın” projemizde doğa ve çevremiz için harekete geçmek istedik. Bizlere emanet edilen bu doğayı koruyarak bizden sonraki nesillere en güzel şekilde teslim etmemiz gerektiğine inanıyoruz. Bizim başka bir dünyamız yok. Bu yüzden öğretmenlerimizle birlikte bu projeyi geliştirerek, Ataşehir Belediyesi’nden destek istedik. Projemize herkesin destek olmasını istiyoruz.”

“Öğrencilerimizin bu projesini önemsiyoruz”

Öğrencilerin, çevre bilinci ile yetiştirildiği zaman geleceğin daha yaşanabilir olacağını ifade eden Ali Fuat Cebesoy Okul Müdürü Ali Kanberoğlu, “Öğrencilerimizin bu projesini okul olarak sonuna kadar destekliyoruz. Örnek Mahallesi’nde başlayan bu projenin diğer mahalle ve okullara da yayılmasını istiyoruz. Bu anlamda Ataşehirlilerin bilinçlendirilmesi ve doğaya katkı sağlamaları için bu projeye destek olmaları çok önemli. Öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyor, doğanın korunması için ellerinden geleni yapacaklarına inanıyorum. Sağlıklı, temiz ve doğal kaynakların verimli kullanıldığı, geri dönüşebilen atıkların ekonomiye kazandırıldığı bu projenin okuldan mahalleye, mahalleden ilçeye yayılarak büyük bir farkındalık yaratacağına inanıyorum” dedi.

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Kartal, “Geri dönüşümü mümkün olan atıkların kaynağında ayrıştırılması yöntemiyle toplama faaliyetini düzenli olarak yürütüyoruz. Projenin hayata geçirildiği 1 aylık süreçte 1600 kilo ambalaj atığı, 50 kilo bitkisel atık yağı ile 60 kilo pil toplanarak geri dönüşüme kazandırıldı. Ataşehir Belediyesi olarak öğrencilerimizin bu anlamlı projesini yürekten destekliyoruz. Bu projenin Ataşehirimizin diğer okul ve mahallelerinde de yayılmasını umut ediyorum” dedi.

Projenin gelişmesine katkı sağlayan Ali Fuat Cebesoy İlkokulu öğretmenleri Hediye Taşdelen, Nebahat Barış, Yeliz Şirin ve Tuba Tosun, öğrencilerinin “Okulum Anlatsın Mahallem Toplasın” projesiyle ilgili şunları söylediler: “Ataşehir Belediyesi çevre mühendisleri tarafından öğrencilerimizin ailelerine geri dönüşümün önemi seminerlerle anlatıldı. Aileler her gün evlerinde topladıkları atıkları okulumuza getirerek projeye destek oluyor. Velilerimizin geri dönüşüme ilgisi ve katılımı her geçen gün artıyor. Ataşehir Belediyesi de bu atıkları araçlarıyla düzenli olarak okulumuzdan alıyor. Özellikle öğrencilerimize, ailelerine ve mahalle halkına teşekkür ediyoruz.”