NEŞET ERTAŞ ATAŞEHİR’DE ANILDI

26.9.2017

Ataşehir Belediyesi, “Bozkırın Tezenesi” olarak adlandırılan, ünlü halk ozanı Neşet Ertaş’ı, ölümünün 5. yıldönümünde düzenlediği bir etkinlikle andı.

Büyük halk ozanı, Ataşehir Belediyesi'nin İçerenköy Mahallesi'nde kurduğu ve adını verdiği Neşet Ertaş Kültür Evi'nde düzenlenen etkinliklerle hatırlandı.

Abdal’lık kültürünün son büyük temsilcisi Neşet Ertaş aramızdan ayrılışının 5. yıldönümünde belgesel gösterimi ve panelle anıldı.

Etkinlikte araştırmacı yazar Ahmet Özdemir, ozanın yaşamı ve türküleri hakkında bilgiler verirken, THM sanatçısı Mustafa Tatlıtürk, Ertaş’ın her biri anlam yüklü türkülerini çalıp söyledi.

Araştırmacı yazar Alâettin Bahçekapılı’nın sunumuyla gerçekleştirilen etkinlikte TRT eski sunucularından Levent Bitecik de Ertaş’ın şiirlerini seslendirdi.