Müzik ile Astronomi Buluştu

26.5.2016

Ataşehir Belediyesi Gençlik Orkestrası, Acıbadem Üniversitesi’nin Astronomi Şenliği’nde “İki Sonsuz Keşif ve Astronomi” isimli bir konser verdi. 

Acıbadem Üniversitesi işbirliği ile üniversitenin Kerem Aydınlar Konferans Salonu’nda gerçekleşen konserde, Ataşehir Belediyesi Gençlik Orkestra Koçu Baran Aytaç tarafından iki eski kardeş bilim olan müzik ve astronomi çerçevesinde açıklamalı olarak görsel ve işitsel sunumlar yapıldı.

Klasik Müziğin en önemli sanatçıları olan Johann Sebastian Bach’ın “Orkestra Süiti Air-Gavotte”,Wolfgang Amadeus Mozart’ın “Küçük Bir Gece Müziği”, Johann Pachelbel’ın “ Kanon” gibi değerli eserlerinin icra edildiği konserin orkestra şefliğini Umut Kahraman yaptı.

Ataşehir Belediyesi Gençlik Orkestrası’nın birbirinden yetenekli üyeleri; Ayli İdil İrey, İris Göğüsgeren, Kaan Hopanoğlu, Sezgil Kocagöz, Esma Nur Aktaş, Zeynep Kadakal, İrem Kalaycıoğlu, Ela Ketenci, Müge Özcan kemanlarıyla konsere eşlik ettiler.

Kerem Sevüktekin, Feride Gül Uğraşkan, Elif Tokmak viyolonselleriyle, Oğulcan Moğolkanlı flütüyle ve İrem Ece Gülensoy da klarnetiyle orkestrada yer aldılar.

Konsere Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Volkan Aslan, Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tanıl Kocagöz de katıldı.