Mevlana’nın Sesi ve Sevgisi Ataşehir’de Yankılandı

24.12.2012

 


Hoşgörü ve tasavvuf felsefesiyle tüm dünyayı etkilemiş olan büyük şair ve düşünür Mevlana, Ataşehir’de anıldı. Mevlana Celaleddin-i Rumi için her yıl yapılan törenlere bu yıl Ataşehir Belediyesi ev sahipliği yaptı.


Mevlana’nın 739'uncu Vuslat Yıl Dönümü’ne denk gelen bu yılki törenler, Ataşehir Belediyesi ve Kızıltoprak Zühtüpaşa Lions Kulübü işbirliği ile Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmen Evi’nde düzenlendi.


Törene Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve eşi Gamze Akkuş İlgezdi, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan, Belediye Meclis üyeleri, Lions Kulübü yöneticileri ve üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.


“20. Geleneksel Mevlana’yı Anma Töreni”nde konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, son iki yıldır Mevlana’yı anma törenlerine katılmak için Konya’ya gittiğini belirterek, “Bu anma törenlerinin Ataşehir’de de yapılması yönünde bir talep gelince seve seve kabul ettik. Yeni belediye binamızda ve Küçükbakkalköy Mahallemiz’de yaptığımız Nikah Sarayı ve Kültür Merkezimiz’de toplantı salonları olacak. Bundan sonraki süreçte söz veriyorum, bu yönde ne zaman bir talep gelirse biz kendilerinin kullanımına vereceğiz. Ayrıca bu gece buraya katılarak yanımızda olan Ahmet Özhan’a da teşekkür ediyorum” dedi.


Anma töreni yapılan konuşmaların ardından ünlü sanatçı Ahmet Özhan konseri ile devam etti. Törenler Ahmet Özhan konserinden sonra da sema gösterileri ile sürdü.