MART AYI ATAŞEHİR’DE SICACIK GEÇECEK

28.2.2017

Ataşehir Belediyesi Mart ayı kültür-sanat etkinlikleri kapsamında, kadın- erkek, genç-yaşlı-çocuk; kısacası her yaştan herkes için dolu dolu bir program hazırladı.

Ataşehir Belediyesi kültür-sanat etkinliklerinin Mart ayı ana temasını 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü oluşturuyor.

Türkiye’nin dört köşesinden kadınlar, “Kadın Buluşmaları” projesi kapsamında Ataşehir’de bir araya gelerek, el emeklerini, göz nurlarını tanıtacaklar.

Çiniler, ehram dokumalar, ahşap kakmalar, organik tarım ürünleri gibi pek çok ürünün sergileneceği etkinlikte, 2014 yılında büyük maden faciasına tanık olan Somalı kadınların “Kömürün İsi, Sabunun Misi” sloganıyla sundukları ürünler, kokularıyla olduğu kadar anılarıyla da yüreklere işleyecek.

Bir diğer etkinlikte, Kadınlar Tiyatro Topluluğu, bin kilometre yol kat ederek geldikleri Ataşehir’de, 4 Mart günü saat 15.00’da, MSKM’de “Baba Ben Geldim” isimli oyunu sergileyecek.

“Kadına Dair” Resim Sergisi de, açılışın yapılacağı 4 Mart saat 14.00 ile 15 Mart tarihlerinde, Cemal Süreya Etkinlik Sergi Salonu’nda ziyaret edilebilecek.  

2016 yılında Ataevlerindeki çeşitli hobi kurslarına katılan bin 700 kadının yapıtlarından oluşan “Ataevleri Sihirli Dokunuşlar Sergisi” ise 4 - 8 Mart arasında MSKM’de sergilenecek.

“Kadın Buluşmaları” etkinliklerinin söyleşi bölümünde; 5 Mart Pazar günü MSKM’de saat 14.00’da Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gamze Akkuş İlgezdi, “Kadın ve Siyaset” üzerine konuşacak.

Aynı gün saat 16.00’da da protest müzik sanatçısı Melike Demirağ, unutulmaz şarkılarını bu kez Ataşehirli kadınlar için seslendirecek.

Usta yorumcu Leman Sam’ın 6 Mart’taki MSKM konserinin başlama saati ise 20.30.

Tebdil-i Mekan & Özkaya Prodüksiyon tarafından 7 Mart’ta “Shirley” isimli oyun, Mam’Art Tiyatro tarafından da 8 Mart’ta “Nereye Gitti Bütün Çiçekler” isimli oyun MSKM’de ve aynı saatte, 20.30’da sahnelenecek.

Mart ayı müzik dolu geçecek

Etkinliklerimiz, Dünya Kadınlar Günü’yle sınırlı değil. Mart ayının ilk günü, 82 yaşındaki delikanlı, pop müziğin efsane ismi Alpay’ın konseri var. Başlama saati yine 20.30.

MSKM’de 15 Mart saat 20.30’da ise Engin Gürkey Perküsyon Orkestrası, interaktif katılımlı seyirci orkestrası ile birlikte çalacak. Bu şölene, dinleyiciler de salona getirdikleri müzik aletleriyle eşlik edebilecekler. 

18 Mart Çanakkale Zaferi’ni anma gününde Ataşehir Belediyesi Anadolu Halk Müziği Korosu, kahramanlık türkülerini ve ağıtlarını seslendirecek. MSKM’de düzenlenecek konser yine saat 20.30’da başlayacak.

22 Mart’taki anma konserinde ise, âşık geleneğinin ülkemizdeki en kıymetli ozanlarından Âşık Veysel, Türkiye’nin yetiştirdiği en değerli bağlama ustalarından Cengiz Özkan’ın yorumuyla MSKM’de bizlerle olacak.

Türk Halk Müziği konserleri kapsamında 3 Mart’ta “Tolga Sağ & Barış Güney”, 09 Mart’ta “Grup Abdal & Taner Özdemir”, 16 Mart’ta Hüseyin Turan ve 23 Mart’ta “Cem Çelebi & Özgür Akdemir” konserleri düzenlenecek.

“Ataşehir Müzikali”ne davetlisiniz

10 Mart saat 20.30’da MSKM’de “Tiyatro 3023”ün sergileyeceği “Ataşehir Müzikali”yle, Ataşehir’in sosyal yaşamından kesitler barındıran, müzikli ve danslı gösteri sunulacak.  

14 Mart’taki “Ters Köşe” ve 23 Mart’taki “El Deliye Biz Akıllıya Hasret” isimli oyunlar MSKM’de, saat 20.30’da başlayacak.

Çocuklar için tiyatrolar devam ediyor

Çolpan İlhan & Sadri Alışık Çocuk Tiyatrosu tarafından 5 Mart’ta “Kahraman Kurtarıcı Haydi”, Eti Çocuk Tiyatrosu tarafından 11-12-14-15-16 Mart’ta “Kırmızı Başlıklı Kız”, Tiyatro Yeni Çizgi tarafından 12 Mart’ta “Odamda Sincaplar Var”, Tiyatro Düş’üm tarafından 18 Mart’ta “Şaşkın Bıdıklar”, 19 Mart’ta ise “Kedi Kral” isimli oyunlar sahnelenecek. Çocuk tiyatroları kapsamında 19 Mart’ta “Lumpa & Peter”, 25 Mart’ta “Komik Kurt ve Keçi Yavruları”, 26 Mart’ta da “Şakacının Oyunu” var.

19 Mart’ta “Tüylü Kaçak”, 26 Mart’ta “Kurbağa Krallığı” isimli filmler Neşet Ertaş Kültür Evi’nde gösterilecek.

Pazar Sohbetleri ve Salı Söyleşileri devam ediyor

12 Mart’ta Prof. Dr. Örsan K. Öymen, Orta Çağ Felsefesi üzerine konuşacak. MSKM’de saat 15.00’da başlayacak sohbette Augustinus, Anselmus, İbni Sina, Aquinas gibi Orta Çağ döneminin temel filozoflarının düşünceleri ile kuramları özetlenip tartışmaya açılacak.

Aynı gün saat 15.00’da Neşet Ertaş Kültür Evi’nde de, Hakan Bıçakcı ve Nermin Yıldırım ile “Edebiyatın Tekinsiz Halleri” üzerine söyleşi var. 

19 Mart 15.00’da MSKM’de, usta şair Refik Durbaş ile  “Şiirin Gizli Tarihi” üzerine sohbet gerçekleşecek.

14 Mart Tıp Bayramı’nda Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta MSKM’de saat 19.00’da ağırlanacak. Söyleşi; alerji, ilaçlar, uzun ve sağlıklı yaşam ve solunum yolu hastalıkları üzerine.

21 Mart’ta MSKM’ye konuk olacak gazeteci-yazar Mete Çubukçu gazeteciliğin, özellikle Ortadoğu ve kriz yaşanan diğer bölgelerdeki zorlukları, çalışma koşulları, nelerin nasıl yapılması gerektiği üzerine söyleşi  gerçekleştirecek.

25 Mart’ta Neşet Ertaş Kültür Evi’nde Ebru Tuay “Hayatta Kalma Becerileri ve Hayatı Yaşama Cesareti” üzerine konuşacak.

Kütüphanecilik Haftası’nda, 29 Mart’ta Neşet Ertaş Kültür Evi’nde yapılacak söyleşide, Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Yılmaz ile kütüphaneler ele alınacak.

Mart ayında çocuklar için Düştepe Oyun Müzesi’nde gerçekleşecek atölye çalışmalarında; 4 Mart ve 25 Mart’ta “Bez Bebek Atölyesi”, 5 Mart’ta “Ebru Atölyesi”, 11 Mart’ta “Kukla Atölyesi”, 12 Mart ve 26 Mart’ta “Ahşap Boyama Atölyesi”, 18 Mart’ta “Gölge Oyunu Atölyesi” ve 19 Mart’ta “Hayâl Kurma İstasyonu Atölyesi” düzenlenecek.

İçerenköy Sanat Eğitim Merkezi’ndeki masal dinletilerinde ise 4 Mart’ta Defne Ongun Müminoğlu ile “Kendi Kitabımı Yaratıyorum” ve Renan Özdemir ile “Masal Zinciri” atölye çalışmaları yapılacak. 18 Mart’ta da Hafize Çınar Güner ile “Aslan’ın Doğum Günü” ve “Yaratıcı Drama” atölyeleri düzenlenecek.

MSKM’de 11-12-18-19 Mart’ta Dilşad Çelebi ile “Çocuklar için Yaratıcı Yazım Çalışması”,  yetişkinler için de Burak Göral ile 16-23-30 Mart’ta Neşet Ertaş Kültür Evi’nde “Senaryo Atölyesi” var.

 

ÖNEMLİ BİLGİLER

• MSKM’deki etkinlik biletlerini 3 gün öncesinden, gişeden satın alabilirsiniz. MSKM gişesi haftanın her günü saat 10.00 ile 20.00 arasında hizmet veriyor.

• Cemal Süreya Etkinlik Merkezi ve Neşet Ertaş Kültür Evi’ndeki etkinliklerin biletlerini 2 gün öncesinde gişelerinden satın alabilirsiniz.

• Konser, Tiyatro ve Çocuk Tiyatro etkinliklerinde ücret tarifesi uygulanıyor.

• Etkinlikler için bilet alma kotası kişi başı 2 bilet ile sınırlı.

• Etkinlik girişinde biletinizin mutlaka yanınızda olması ve bilet kontrolü yapıldıktan sonra koltuk numarasına göre oturmanız gerekiyor. Bileti olmayan izleyiciler salona alınmıyor.

• İzleyicilerin, etkinlik başlamadan en geç 15 dakika önce salonda yerlerini almaları gerekiyor.

 

Ücret tarifesi:

Konser ve Tiyatro: 5 TL

Çocuk Tiyatrosu: 1 TL

(Diğer etkinlikler ücretsiz)

 

Atölye rezervasyonları için;

Düştepe Oyun Müzesi: (216) 688 13 23

İçerenköy Sanat Eğitim Merkezi: (216) 469 10 31

Neşet Ertaş Kültür Evi: (216) 570 50 00 (dahili 2250)

 

MART AYI PROGRAM KİTAPÇIĞINA ULAŞMAK İÇİN LÜTFEN BURAYI TIKLAYINIZ!