Maket Yarışmasında sona yaklaşılıyor

29.4.2015

Her yıl “Çevre Şöleni” kapsamında Ataşehir Belediyesi tarafından Ataşehir’deki ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen “Hayallerimdeki Maket” konulu 6. Geleneksel Maket Yarışması’nda sona yaklaşılıyor.

Geri dönüşümün önemini toplumun tüm kesimlerine benimsetme amacıyla hazırlanan proje, çevreyi gönüllü olarak koruma alışkanlığının ilköğretim çağında edindirilerek çevre bilincinin daha küçük yaşlarda gelişmesini hedefliyor.

Yarışmaya katılacak eserlerin, geri dönüşümlü malzemeden (cam, kağıt-karton, plastik, kompozit, metal vb. ambalaj atıkları) yapılmış maketler olup, kamuoyunda özellikle genç nesillerde çevre bilincinin arttırılmasını sağlayacak ve teşvik edecek içerikte özgün çalışmalar olması gerekmektedir.

İlkokul ve ortaokul olmak üzere 2 kategoride yapılacak olan yarışmaya son katılım tarihi 8 Mayıs 2015’tir.

Yarışma Katılım Şartları:

-        Maketin ölçüleri maksimum 1,5 x 1,5 m olmalıdır.

-        Maket geri dönüşüm malzemeleri (ambalaj atıkları) kullanılarak yapılmalıdır.

-        Her eser en fazla 3 kişiden oluşan gruplar ile yapılmalıdır.

-        Yarışmaya her okul en fazla 3 eserle katılabilecektir.

-        Maketleri dereceye giren öğrencilere sürpriz hediyeler verilecektir.

Eserler Ataşehir Belediyesi tarafından belirlenecek yere, okullar tarafından getirilerek teslim edilecek, daha sonra Palladium AVM’de sergilenecektir.