KADIN GÜCÜ AKAGİM’LE EKONOMİYE KAZANDIRILIYOR

10.10.2017

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN BURAYI TIKLAYINIZ.

Kurulduğu günden itibaren her alanda kadını güçlendirmeye yönelik çalışmalar sürdüren Ataşehir Belediyesi, bunlara bir yenisini daha ekleyerek “Ataşehir Belediyesi Kadın Girişimcilik Merkezi”ni hayata geçirdi. Geçtiğimiz Haziran ayında 160 kadınla birlikte eğitimlere  başlayan AKAGİM’in resmi açılışı yapıldı.

Kadınların gücüne girişimcilik yoluyla güç katmak için Ataşehir Kadın Girişimcilik Merkezi (AKAGİM) projesi hayata geçirildi. İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Ataşehir Belediyesi’nin yürüttüğü projenin ortaklığını Ataşehir Kaymakamlığı; iştirakçiliğini ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yapıyor.

160 Kadınla birlikte hizmet vermeye başlayan AKAGİM’in resmi açılışına Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezi, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, İstanbul Kalkınma Ajansı Destekçisi Cüneyt Genç, Belediye Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri ile CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ve çok sayıda Kadın Girişimci katıldı.

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın 2016 yılı Girişimcilik Mali Destek Programı içerisinde en başarılı 14 projeden birisi olarak kabul edilen AKAGİM, kadın girişimcilerin iş fikirlerini hayata geçirebilecekleri özgün ve uygulanabilir iş modelleri oluşturmalarına destek verecek bir merkez konumunda bulunuyor.

Kadın işsizliğinin yüzde 14,3’e yükseldiği, girişimciliğinin ise yüzde 8,3’te kaldığı İstanbul’da AKAGİM sayesinde bu rakamlarda iyileştirme de sağlanmış olacak.

Girişimci kadınlara danışmanlık yapılan merkezde, KOSGEB işbirliğiyle iş planı ve fizibilite hazırlamaya yönelik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi veriliyor.

AKAGİM’de başlayan yeni dönem çalışmaları kapsamında; yaratıcı iş fikri geliştirme eğitimi, girişimcilik eğitimi, iş yönetimi ve geliştirme, e-ticaret eğitimi, iş planı hazırlama, açık pazar etkinlikleri, rol modeller ile söyleşiler, sektördeki lider firmalar ile buluşmalar, seminerler ve workshoplar yapılıyor.

Yeni fikirlerin geliştirileceği merkezde, ürünlerinin dünya çapında pazarlanabilmesi için girişimcilere destek olunup, satış ve pazarlama konusunda yönlendirmeler yapılacak. Seçici komisyon tarafından belirlenen girişimcilere ortak alanda 1 yıl süreyle ofis imkanı sunularak işletmelerinin kırılgan dönemlerini atlatmaları sağlanıyor.

Deneyimli uzmanlar da sektörler, rekabet, fiyat, tedarik, girdi, işgücü piyasaları, sektördeki fırsatlar ve tehditler gibi araştırma yapmaları gereken konularda adaylara yol gösteriyor.

Merkezde üç ayrı gruba hizmet veriliyor. Evinde üreten 25 kadına atölye imkanı sunularak üretim maliyetlerini düşürmeleri sağlanıyor. Yeni iş firki olan girişimcilere çeşitli eğitimler veriliyor. İşletmesini açmış ancak çeşitli nedenlerle kapatmış veya ayakta tutmakta zorlanan 25 kadına da, hedeflerine ulaşabilmelerine imkan sağlayan ortak ofisle destek olunuyor.

2017 yılı Haziran ayı itibariyle başlayan eğitimlerde bugüne kadar 160 kadına pazarlama, marka ve stratejik yönetim ile iş hukuku, finans eğitimi ve iletişim eğitimi verildi.

Merkezde sunulacak e-ticaret eğitimlerinde el sanatları ürünleri tasarlayarak üreten kadınlara atölye hizmeti verilmesinin yanısıra, pazarlama ve ağ kurma uzmanı ile satış ağlarının genişletilmesi de amaçlanıyor.

Ataşehir Belediyesi’nin bugüne kadar kadınlara yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında, Ataevlerinde 9 bin kadın; meslek edindirme, hobi ve kişisel gelişim kurslarına katıldı.

Ataşehir Belediyesi’nin kadınları güçlendirme ve sosyal hayatın vazgeçilmez bir parçası haline getirmek için çalışmaları hiç ara vermeden devam ediyor.