Haydi çocuklar oynayarak öğrenmeye

19.12.2013

“Oynarken Öğrenen Mutlu Çocuklar” sloganıyla hareket eden Ataşehir Belediyesi bir ilke daha imza attı; 5-14 yaş arası çocuklar için Mustafa Kemal ve Kayışdağı Lions Ataevi Sosyal Hizmet Merkezi’nde “Zeka ve Akıl Oyunları Atölyesi’ni açtı.

Oyunun en doğal öğrenme araçlarından biri olduğu düşüncesi ile yola çıkan Ataşehir Belediyesi, atölyede oyunlarla hafızayı, dikkati, konsantrasyonu, uzaysal algılamayı, mantık yürütmeyi ve sorun çözme becerilerini keyifli bir biçimde geliştirmeyi amaçlıyor.

Ataşehirli çocukların oynarken öğrenecekleri oyunlar şu şekilde:

Abalone
Rous Hour- Trafik
Hoppers-Haydi Zıplat
Choclate Fix- Çikolata Yerleştirme
Solitare Chess- Tek Kişilik Satranç
Swis- Basket
Katamino
Qouridor-Koridor
Manstenmani- Çılgın Canavarlar
Dixit-Hayalini Anlat

“Zeka ve Akıl Oyunları Atölyesi’ne başvuru için kayıt merkezleri