HAFTA SONU ATAŞEHİR’DE RENGARENK GEÇTİ

14.11.2016

Ataşehir Belediyesi tarafından kültür-sanat mekânı haline getirilen Ataşehir’de bu hafta sonu birbirinden renkli etkinliklerle geçti.  

Vedat Türkali Anıldı

Usta yazar Vedat Türkali’nin anısına düzenlenen “Sinema ve Edebiyatta Vedat Türkali” söyleşisi Neşet Ertaş Kültür Evi’nde düzenlendi.

Sinema yazarı Vecdi Sayar ve eleştirmen Ahmet Ergenç’in katılımıyla gerçekleşen söyleşi, aynı zamanda kısa süre önce hizmet vermeye başlayan Neşet Ertaş Kültür Evi’nde düzenlenen ilk söyleşi oldu. Sayar ve Ergenç, Vedat Türkali’nin sinema ve edebiyattaki yerini anlatıp, katılımcıların sorularını yanıtladılar.

Çocuklar için Muhteşem İllüzyon Gösterisi Eğlendirerek Öğretti

Ünlü İllüzyonist Sermet Erkin, Mustafa Saffet Kültür Merkezi Halit Akçatepe Sahnesi’nde Ataşehirli çocuklar ile buluştu. 

Düzenlenen illüzyon gösterisinde, çocuklar ilk dakikadan itibaren her an oyunun içinde aktif olarak yer aldılar.

Ataşehir’li minikler oyun boyunca illüzyon sanatının sihirle, sihirbazlıkla bir ilgisinin olmadığını kavradılar. Bunun yanı sıra büyükleri saymak, ateşle oynamamak, çevreye sahip çıkmak, başarılı olmak için çok çalışmak gibi pek çok konuyu eğlenerek öğrendiler.

Ekip Ruhunda Yarışlarında Final

Ataşehirli gençlerin kaynaşması ve işbirliklerini artırmaları için hazırlanan Ekip Ruhu yarışmasında final yapıldı.

Esatpaşa, Mustafa Kemal, Atatürk, Kayışdağı ve Örnek mahallelerinde düzenlenen yarışmada finale kalan ekipler kıyasıya mücadele verdiler.

Toplam 400 ortaokul ve lise öğrencisinin katıldığı yarışmayı kazanan ilk üç grup hafta sonu düzenlenen finalde kupa kaldırdılar.