GENÇLİK ORKESTRASI VE HALK DANSLARI TOPLUĞU SEZONU ALKIŞLARLA AÇTI

15.10.2018

Ataşehir Belediyesi, 2018/2019 Kültür-Sanat sezonunu kendi bünyesinde yetiştirdiği birbirinden yetenekli genç değerlerle açtı.

Çalışmalarını her geçen yıl biraz daha ileriye götüren ve profesyonel bir seviyeye çıkaran Gençlik Orkestrası ve Çocuk Halk Dansları Topluluğu muhteşem bir sezon açılışı gerçekleştirerek dakikalarca ayakta alkışlandı.

Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde gerçekleştiren sezon açılışında Gençlik Orkestrası klasik müziğin ünlü eserlerini seslendirdi.

Sonrasında ise sahneyi “Dans Etmek Özgürlüktür” ilkesinden yola çıkarak Anadolu halk danslarını geçmişten günümüze, günümüzden geleceğe aktarmak için dans etmeyi seven, çocuklardan oluşan Ataşehir Belediyesi Çocuk Halk Dansları Topluluğu aldı.

Anadolu’dan esintiler taşıyan dans gösterileri izleyenleri büyülerken programda Bitlis, Gaziantep, Şırnak, Burdur, Trabzon, Kırklareli, Üsküp, Kars, Kafkas ve Balkan yörelerine ait halk oyunları sunuldu. 48 kişilik kadrosuyla sahneye çıkan topluluk modern dans ve ritmik jimnastik hareketleri birleştirerek izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Sezon açılışında konuşan Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Volkan Aslan, “Bu sezon açılışını kendi topluluklarımızla yapmamızın özel bir anlamı var. Bu yıl 2018-2019 sanat sezonunda sloganımızı “Sahne Ataşehir’de” diye belirledik. Kendi içimizden çıkan tiyatro topluluklarımızla, orkestralarımızla, korolarımız ve çocuk halk dansları topluluğumuzla bu yıl daha çok sahnede olacağız. Bu sene kendimizi daha fazla izleyeceğiz. Ataşehir’i bir kültür kenti yapmak için çalışmalarımızı her yıl bir adım daha öteye taşıyacağız. Bu pırıl pırıl gençler Ataşehir’in ve ülkemizin aydınlık yarınları olacaklar. Gençlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Gurur ve mutluluk dolu anlara sahne olan konserin ve gösterilerin sonunda genç müzisyenler ve çocuk halk dansları topluğu ailelerinden ve dinleyicilerden büyük alkış aldı.