Genç Yetenekler Burada Yetişiyor

14.12.2015

Ataşehir Belediyesi tarafından gençlerin yeteneklerini eğitimle desteklemek amacıyla kurulan “Ataşehir Belediyesi Gençlik Orkestrası” çalışmalarını sürdürüyor.

9 – 16 yaş arası genç yetenekler “Ataşehir Belediyesi Gençlik Orkestrası”nda yaylı çalgılar (keman, çello, kontrbas) ve tahta üflemeliler (klarinet, yan flüt) branşlarında eğitimler alıyor.

Profesyonel bir algıyla değil amatör bir algıyla çalıştırılan Gençlik Orkestrasının formatı, çok sesli Batı Müziği eksenli olup, beraberinde halk türküleri ve popüler şarkılar da icra ediliyor.

Müzik Öğretmeni Umut Kahraman ile Baran Aytaç tarafından çalıştırılan orkestra, birçok güzel konsere imza atacaklarını, bu konuda da iddialı olduklarını ve genç yeteneklere güvendiklerini belirttiler.