Geleneksel Ramazan Ataşehir'de Yaşayacak

20.8.2009

Ataşehir Belediye Başkanlığı Ramazan ayı için hazırlıklarını tamamladı.

Küçükbakkalköy ve Örnek Mahallesi'nde kurulacak 500'er kişilik iftar çadırlarında Ataşehirliler iftarlarını yapabilecek. İftar çadırlarına gelemeyecek durumda olan ve mahalle muhtarlarınca belirlenerek, Ataşehir Belediyesi'ne bildirilen yaklaşık 5 bin kişinin de evlerine iftar yemeği ve iftar kumanyası dağıtılacak.

Bu arada yine muhtarlarca belirlenen çok sayıda aileye kuru gıda yardımı da aileler afişe edilmeden dağıtılacak.

Ramazan ayı süresince Küçükbakkalköy'de festival alanında “Geleneksel Ramazan Eğlencelerini” de kapsayan “Ramazan etkinlikleri” ise iftar sonrası Ataşehirlilere açık olacak.

Çeşitli standların yer alacağı festival alanında lunapark sahura kadar ailelerin, çocukların hızmetinde olacak. Bu arada Ramazan ayı süresince “Ramazan Etkinlikleri” kapsamında Küçükbakkalköy'deki festival alanında her akşam “Ramazan Eğlenceleri” adı altında. Hacivat-Karagöz, fasıl, meddah gibi Ramazan ayının geleneksel eğlenceleri sergilenecek.

 

 

Ataşehir Belediyesi'nin Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında haftada iki gün sevilen sanatçılar da Ataşehir'de olacak. Aralarında Yusuf Güney, Soner Olgun, Tarık Mengüç, Ayhan Aşan Haluk Levent,ve A.Selcuk İlkan'ın bulunduğu sanatcılar Ramazan ayında Ataşehirlilerle birlikte olacak.

Festival alanındaki lunapark da bir ay süresince açık olacak. Ayrıca festival alanında yaklaşık 50 stant da vatandaşların hizmetinde olacak.