GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ SONA ERDİ

23.2.2018

Ataşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle, ilçedeki okullar arasında düzenlenen geleneksel Çocuk Oyunları Şenlikleri sona erdi.

Çocuk Oyunları Şenliklerinde dereceye giren okul takımlarına kupa ve madalyaları Ataşehir Nuri Cıngıllıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda düzenlenen törenle gençlere takdim edildi.

Düzenlenen törene, Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Seyfi Güneysu ile Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Volkan Aslan, okul müdürleri ve beden eğitim öğretmenleri katıldı.

Ataşehir genelindeki okullardan toplam 3 bin 500 öğrenci şenliklere katıldı. Görevli beden eğitimi öğretmenleri eşliğinde çocuklar; yakan top, mendil kapmaca, sek sek gibi unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunları oynayarak keyifli vakit geçirdiler.

Bu etkinliklerle gençlere ve çocuklara; liderlik yapabilme, kurallara uyma, paylaşmayı bilme, zamanı verimli kullanma, zihinsel ve fiziksel beceriler kazanarak kendi kültürümüzü tanıma ve spor yapma alışkanlığı kazandırılması amaçlandı.