FIRAT TANIŞ’TAN 11 DEYİŞLİ YOLCULUK

5.4.2017

8. Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında Ataşehirlilerle buluşan Fırat Tanış, Semih Çelenk’in yazıp yönettiği, Nazım Çınar’ın müzik direktörlüğünü yaptığı “Gelin Tanış Olalım” adlı oyunu Zübeyde Hanım Öğretmen Evi’nde sahneledi.

Yunus Emre’den Aşık Veysel’e, Pir Sultan’dan Kaygusuz Abdal’a, Somuncu Baba’dan Karacaoğlan’a; “ruhsal yolculuğa çıkanlara” ait 11 deyişi seslendiren Fırat Tanış oyunculuğuyla sözü, şiiri ve müziği uyumla harmanladı.

“Tanışalım da işi kolay kılalım, sevelim sevilelim zira bu dünya kimseye kalmaz” anlayışıyla farklı kültür ve yörelere ait deyişlerin seslendirildiği bir yol hikayesi olan oyunun orkestrası Nazım Çınar, Eren Erdoğan, Tunç Baydar ve Sertaç Şanlı’dan kurulu. 

Dünya malının gelip geçici olduğu, kibir duygusunun çirkinliği ve insanın arayışının anlatıldığı oyunda, menzilden çok, yolun kendisinin önemli olduğu anlatıldı. 

Gösterisi öncesi görüşlerini aldığımız Fırat Tanış “Gelin Tanış Olalım” adlı oyunda, unutulan değerlerden dostluk, empati, tevazu, sevgi ve paylaşım gibi hislere değer vermeyi anlattıklarını söyledi. Tanış, “Belki de hepimizin bildiği deyişleri ve hikayeleri anlatıyoruz. Ancak ezberin getirmiş olduğu bir anlam kayması oluyor. Biz bu gösteride, bu hisleri parçalarına ayırıp yeniden birleştiriyoruz” dedi.