“Evde Okulda Sağlıklı Yaşa” Projesi Devam Ediyor

18.4.2013

Ataşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ile Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü “Evde Okulda Sağlıklı Yaşa” projesi, tüm hızıyla devam ediyor. Ataşehir’de 9 bin öğrenciye ulaşan projenin 18 Nisan Perşembe günkü adresi ise Özel BİLFEN Koleji’ydi. 20 bin öğrenciyi hedefleyen proje kapsamında BİLFEN’li öğrencilere, sağlıklı gıda tüketimi hakkında bilgi verildi. Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman ile Ataşehir Belediyesi birim müdürlerinin de katıldığı bilgilendirme toplantısına, öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman, öğrencilere sağlıklı beslenmenin ne kadar önemli olduğunu belirterek, sağlıklı beslenmek için mutlaka süt içilmesi ve yumurta yenilmesini gerektiğini söyledi.

Öğrenciler hem eğlendi hem bilgilendi

Konuşmanın ardından hazırlanan slaytlarla çocuklara sağlıklı beslenmek için sütün, peynirin, yumurtanın, kuru baklagillerin ve daha birçok besinin faydaları anlatıldı. Açıkta gıda alınmaması gerektiği, marketlerden gıda alındığında da mutlaka son kullanma tarihine bakılması gerektiğinin üzerinde duruldu. Ayrıca, su içmenin önemine ve bireysel hijyene de değinildi. Öğrenciler, sunumun daha dikkat çekmesi için hazırlanan animasyon ve şarkı eşliğinde hem eğlediler hem de bilgilendiler. Toplantının sonunda öğrencilere, Evde Okulda Sağlıklı Yaşa Rehberi ile Sağlıklı Yaşa Karnesi dağıtıldı. Karnesini düzenli olarak dolduran öğrencilere, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi imzalı sertifikalar verilecek.