Erdal İnönü Ölümünün 2.Yıl Dönümünde Anıldı

1.11.2009

Eski başbakan yardımcılarından ve bilim adamı Erdal İnönü, ölümünün 2. yıl dönümünde Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. Törene, Erdal İnönü'nün yakınları ve sevenleri ile siyasetçiler katıldı.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de bilim adamı ve Sosyal Demokrat Halk Partisi'nin Genel Başkanı Erdal İnönü'nün ölümünün 2. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Battal İlgezdi, ''Erdal İnönü'nün darbe sonrasında çok partili düzenin yerleşmesinde ve sosyal demokratların siyasette var olmasında büyük rolü oldu. Kendisini tekrar rahmetle anıyoruz'' dedi.

Ataşehir Belediye Başkanı Başkan İlgezdi mesajında, Erdal İnönü'nün bilimin önemine inanan, bilimsel düşüncenin yaygınlaşması için çalışan, üniversitelerin akademik gelişmesine katkıda bulunan bilimadamı ve siyasetçi olduğunu vurguladı. Erdal İnönü'yü iki yıl önce kaybettiğimizi hatırlatan Başkan İlgezdi, olgunluğu, hoşgörüsü ve kararlılığı ile de siyaset dünyasının saygın ve seçkin isimlerinden biri olan Erdal İnönü'nün, siyasal yaşamımızın sorun ve sıkıntılarla dolu en güç döneminde sosyal demokrat hareketin derlenip toparlanmasına, bir araya gelmesine, demokrasiye geçiş sürecinde engellerin aşılmasına önemli katkılarda bulunduğunu ifade etti. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, bilim ve siyaset dünyasının büyük kaybı Erdal İnönü’yü ikinci ölüm yıldönümünde saygıyla andığını belirtti.