“Engelli Vatandaşlarımız için ‘Engelsiz Ataşehir’ Projemizi Uygulayacağız. “

3.12.2009

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, güçlü bir toplum olmanın koşullarından birinin de, engelli vatandaşların engelsizlerin kullandığı tüm hakları kullanmalarını sağlamak olduğunu vurguladı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle açıklama yapan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, engelli vatandaşların toplumla bütünleşmesi ve yaşamın her alanında aktif rol üstlenmelerini sağlamanın herkesin görevi olduğunu belirtti. Ataşehir Belediyesi olarak “Engelsiz Ataşehir Projesini” uygulamak için çalışmaların devam ettiğini açıklayan Başkan Battal İlgezdi, “Ataşehir'de engelli vatandaşlar için engelsiz bir yaşam merkezi” oluşturulacağını söyledi.

 

 

Engelliler için, sağlık, ulaştırma, korumalı iş atölyeleri, görme engelliler için kütüphane projelerinin kısa sürede sonuçlandırılacağını belirten Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Ataşehir'de çevre düzenlemesi” yapılırken engellilerin hiç bir engelle karşılaşmadan yaşamlarını sürdürecekleri düzenlemeler yapılacağını ifade etti.

Başkan İlgezdi, “engellilerimizin toplumsal yaşamda var olmaları ve kendilerine yer bulmalarının toplumumuzu zenginleştireceğine inanıyorum” dedi.