Daha Yeşil Ataşehir

18.11.2009

Ataşehir Belediyesi 15 yıldır kaderlerine terk edilmiş ağaçları bakıma aldı.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi: Tek santim yeşil alan imara açılmayacak, Ataşehir'e daha fazla yeşil alanlar kazandıracağım.

Ataşehir'de yaklaşık 15 yıldır bakımları yapılmayan kaderlerine terk edilmiş ağaçlar belediye ekiplerince bakıma alındı. Başkan İlgezdi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerine “vatandaşın bahçesindeki ağaçların da bakımını yapın” talimatını verdi.

 

 

Ataşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü de bölgedeki ağaçların budama ve bakım çalışmalarına başladı. Ataşehir bölgesinde 15 yıldır budanmayan ve bakımları yapılmayan ağaçlar ilkbahara yeni bir görüntü ile merhaba diyecek. Ataşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü budama ekipleri 5 ay boyunca ilçe sınırları içindeki park ve bahçeler ile okul, ibadethane, sağlık ocağı gibi kamu kuruluşları ile başvuruda bulunan vatandaşın bahçesindeki ağaçların budamalarını da yapacak.

 

 

Budanmayan ağaçların sağlıksız ve birbirinin içine geçerek büyüdüklerine dikkat çeken Ataşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Deniz Kutlu; “Budama ve bakım çalışmalarını Kasım ve Mart ayları arasında yapıyoruz. Amacımız yeşil alanlarımızdaki ağaçlarımıza bakım yapmak, görsellik kazandırmak. Budama yaparak hem ağaçların bakımını sağlamış oluyoruz, hem de belli bir form vererek tepe çatısına güzel bir görüntü veriyoruz. Nerdeyse 15 yıldır bu ağaçlara bakım yapılmamış. Bazı ağaçlar dikildikten sonra bir daha o bölgeye uğranmamış. Bu nedenle sağlıksız büyümüşler. Hatta bazıları büyüyememiş, çalılık görüntüsü almış. ” dedi.

 

 

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri budama çalışmalarına Örnek Mahallesi’nden başladı. Mahalledeki park ve bahçeler başta olmak üzere, orta refüjlerdeki ağaçların da budamaları yapıldı. Fetih Mahallesi’ndeki ağaçlarda budama yapan ekipler, polen alerjisi olan vatandaşlardan gelen istekleri de dikkate alarak Kavak ağacı polenlerine karşı da önlemler alıyor.