“Daha Temiz Ataşehir”

13.1.2010

Ataşehir Belediye Başkanlığı “Daha Temiz Ataşehir” sloganı ile çalışmalarını sürdürüyor. Ataşehir'de cadde ve sokaklara yeni çöp kutuları ve konteynerler konulurken, belli alanlara başta kedi ve köpek olmak üzere ev hayvanlarının atıklarının diğer çöplerle karıştırılmadan toplanması için “kedi-köpek çöp setleri” yerleştiriliyor.

Ataşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 100 adet direk tipi çöp kutusu, 100 adet sallama çöp kutusu, 25 adet kedi köpek seti ve 50 adet sigara küllüğünü ilçe sınırları içerisinde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına, okullara, sağlık ocaklarına, otobüs duraklarına ve vatandaşların yoğun olduğu alanlara yerleştiriyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri eskiyen ve kullanılmaz duruma gelen çöp kutularını da değiştiriyor. Ataşehir Belediyesi ilçe sınırları içinde de bir ilke imza atarak, belli cadde ve sokaklarla, park ve bahçelere kedi- köpek çöp setleri yerleştiriyor. Bu çöp setleri ile başta kedi ve köpekler olmak üzere ev hayvanlarının atıklarının diğer çöplerle karıştırılmadan toplanması sağlanacak.

 


 

Ataşehir Belediyesi daha temiz ve düzenli bir kent oluşturmak için yaptığı çalışmalarda; ilçe sınırları içerisindeki bütün çöp konteynerlerini yol kenarlarındaki cep alanlarının içine alıyor. Dört ilçe belediyesinden devraldığı çöp konteynerlerinin onarım ve bakımlarını da tamamlayan Ataşehir Belediye Başkanlığı bunların yanı sıra, 360 adet yeni çöp konteyneri daha aldı. İlçedeki çöp konteyneri sayısı bin 800'e ulaştı. Ayrıca yer çöpü uygulamasını da sürdüren Temizlik İşleri Müdürlüğü 8 mahallede de bu uygulamaya son vererek konteyner uygulamasına başlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Ali Çağnış, Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin hazırlayıp onayladığı program doğrultusunda 2010 yılında yer çöpü uygulamasının Ataşehir sınırları içerisinden tamamen kaldırılacağını açıkladı. Öte yandan, Ataşehir Belediye Meclisi'nde alınan karar gereği ilçe sınırları içinde yeni yapılacak site ve binalarda yeraltı çöp konteyneri sistemine geçilecek.