DAĞLARCA ATAŞEHİR’DE ANILDI

16.10.2017

Ünlü Şair Fazıl Hüsnü Dağlarca ölümünün dokuzuncu yıldönümünde önce Karacaahmet Mezarlığı’ndaki mezarı başında, ardından da Ataşehir’deki Neşet Ertaş Kültürevi’nde düzenlenen panelle anıldı.

Ataşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Dağlarca’yı Unutmuyoruz, Unutturmuyoruz” etkinlikleri, 13 Ekim’de “İsa Çelik’in Objektifinden Dağlarca Fotoğrafları” sergisi ile başlamıştı.

Dağlarca ölüm günü olan 15 Ekim’de ilk olarak Üsküdar Karacaahmet Mezarlığı’nda anıldı. Sonrasında Neşet Ertaş Kültürevi’nde 9 panelist, şairler ve Dağlarca’nın dostlarının katıldığı panel gerçekleştirildi.

Dağlarca’nın mezarı başında yapılan anma törenine; panelistlerle birlikte Ataşehir Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Volkan Aslan, film yönetmeni Korkut Akın, Dağlarca’nın dostlarından Cemal Toprak ile ressam Ruşen Eşref Yılmaz da katıldı. Burada yapılan konuşmaların ardından, Ataşehir İçerenköy Mahallesi’ndeki Neşet Ertaş Kültürevi’ne geçen panelistler, kalabalık bir seyirci kitlesi karşısında Dağlarca ile ilgili duygu, düşünce ve anılarını sergilediler.

BRT Yayın Grubu Genel Yönetmeni Alâettin Bahçekapılı’nın kolaylaştırıcılığında, “Görsel Radyo” biçemiyle sunulan panele,  yazar-şair-akademisyen Hilmi Yavuz, edebiyat tarihi araştırmacısı Konur Ertop, yazar-şair, Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin, fotoğraf sanatçısı İsa Çelik, 2015 Dağlarca Şiir Ödülü sahibi şair Ömer Erdem ile Dağlarca’nın yakın dostu Ruhan Ertop konuşmacı olarak katıldı. Etkinlikteki şiirleri Kanal D sunucusu Levent Bitecik sundu.

Etkinlik programında bulunan, eleştirmen-yazar Doğan Hızlan, panele telefonla katılarak, Fransa’dan Sevgi Türker Terlemez, Almanya’dan Goethe Üniversitesi’nden Esma Hamurcu ile Romanya’dan şair Marian Ilie Dağlarca’nın yaşadıkları ülke diline çevrilen şiirlerini seslendirerek katıldı.