“ÇÖPLER ÇİÇEK OLSUN” DİYE ÇÖPTEN GÜBRE ÜRETTİLER

2.5.2017

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün, “Altın Karınca” ödüllü “Çöpler Çiçek Olsun” projesinde çiçekler açmaya devam ediyor.

İlk kez “Kent Plus Sitesi 3352 Ada”da gerçekleşen projeyle Ataşehir Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği’nin “Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri”nde yeşil alan ve çevre yönetimi kategorisinde 3.’lük ödülü kazanmıştı.

Projenin ikinci ayağı Mimoza 2 Blokları 48 Ada'da hâlen devam ediyor. Proje kapsamında düzenlenen seminer ve toplantılarla, öncelikle site sakinleri ve personeli bilgilendirildi.

Sonrasında ise site sakinleri topladıkları evsel atıklardan kompost makineleri aracığıyla organik gübre elde ettiler. Ürün bu sitede ilk kez 29 Nisan’da kullanıldı. Ekime her yaştan çevre sakini yoğun ilgi gösterdi. Minik katılımcılara “Ataşehir Bizi Geri Dönüşüme Götür” temalı geri dönüşüm oyunu, yetişkinlere ise organik gübre dağıtıldı.