Çocuklardan Ataşehir Belediyesi’ne anlamlı mektuplar

29.4.2016

“Bir kitap, bir bilet” sloganıyla hazırlanan 7. Ataşehir Tiyatro Festivali’nde, tiyatro oyunlarının biletleri tiyatroseverlere birer kitap karşılığında verilmişti.

Ataşehir Belediyesi tarafından okunmuş kitaplardan daha fazla kişinin yararlanması amacıyla toplanan kitaplar, Türkiye genelindeki ihtiyacı olan okullara bağışlandı.

“Bir kitap bir bilet” kampanyasıyla çocukların okuma alışkanlığı kazanması konusunda farkındalık yaratılırken, kütüphanesi olmayan okullara da katkı sağlanması hedeflendi.

Tiyatroseverlerin getirdiği kitapları okuyan Tokat Turhan İlkokulu öğrencileri, Ataşehir Belediyesi’ne kendilerine gönderilen kitaplar için teşekkür mektupları gönderdi.

7. Ataşehir Tiyatro Festivali’nde büyük beğeni ve başarı yakalayan “Bir kitap, bir bilet” kampanyası, 11 Mayıs’taki “Ustalar Ataşehir’e Ses Veriyor” etkinliğindeki Birsen Tezel ve Bülent Ortaçgil konseri için de uygulanacak.

 

Öğrencilerden gelen mektuplardan birkaçı:

Sevgili Ataşehir Belediyesi Çalışanları, bizlere bu hikâye kitaplarını gönderdiğiniz için sizlere çok teşekkür ederiz. Çok yaratıcı bir şey düşünmüşsünüz. Her gün ayrı ayrı hikâyeler okuyoruz. 

Şevval Demirpolat

 

Bize verdiğiniz hikâye kitaplarını okumaya başladık. Sizin sayenizde yeni bilgiler öğreniyoruz. Sizlere çok teşekkür ederiz.

Duygu Kalav

 

Bugün siz bizi çok mutlu ettiniz. Bizlere eğitim için kitap yolladınız. Sizlerin ne kadar iyi kalpli olduğunuz belli. Keşke herkes sizin gibi olabilse. Biz sizin gönderdiğiniz hikâyeleri çok beğendik.

Songül Karan

 

Eskiden hiç hikâye okumazdım. Şimdi okumaya başladım. Beni çok mutlu ettiniz. Artık her zaman hikâye okuyacağım. Sizlere çok teşekkür ederim. Sizleri çok seviyorum.

Buse  Kılıç