ÇOCUKLAR İÇİN YAZ, SANAT OKULLARIYLA GÜZEL

11.8.2017

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

 

Yaz tatiline çıkan çocuklar boş vakitlerini Ataşehir Belediyesi’nin her yaz açtığı ücretsiz yaz sanat okullarında değerlendiriyor. Pek çok eğitici ve öğretici derslerin verildiği atölyelerde eğitim gören çocuklar hem keyifli bir gün geçiriyor hem de öğrenmenin tadına varıyor.

Çocukların fiziksel, zihinsel ve psikolojik gelişimlerini artırmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Ataşehir Belediyesi, açtığı ücretsiz yaz okullarıyla tatile çıkan öğrencilerin hem öğrenmesini hem de eğlenmesini sağlıyor.

2017 yılı içerisinde ATAMEM, Yenisahra ATAMEM, Mustafa Kemal Ataevi, İnönü Ataevi, Kayışdağı Lions Ataevi, Ferhatpaşa Ataevi, Aşık Veysel Ataevi, Mustafa Saffet Kültür Merkezi, Zübeyde Hanım Eğitim ve Kültür Evi, İçerenköy Sanat Merkezi, Neşet Ertaş Kültür Evi’nde hizmet vermeye başlayan yaz okullarından 7-12 yaş aralığında 1852 çocuk faydandı.

İki dönem halinde düzenlenen okullarda, uzman eğitmenler eşliğinde birbirinden eğlenceli aktivitelere ve atölyelere katılan çocuklar için; Hayal Atölyesi’nin yanısıra İngilizce oyunlar, dans, ritm, drama, koro, cup song, dans song, temel müzik eğitimi, resim, eğlenelim öğrenelim, halk oyunları, satranç, akıl zekâ atölyesi, enstrüman yapım atölyesi branşlarında eğitimler veriliyor.

Yaz okulunun en renkli bölümü olan resim ve enstrüman yapımı atölyesinde çocuklar el becerilerini geliştirirken, sanat eğitimlerinde ise drama atölyesiyle özgüven,  sevgi, saygı, empati yeteneği, motor gelişimi, el-göz koordinasyonu, grup bilinci ve yaratıcı düşünmeyi geliştiriyor.

Temel Müzik Eğitiminde müziğe giriş, nota bilgisi ve anahtarları öğrenmekle başlanıp, vuruşlar ve küçük ritm kalıplarıyla devam edilirken, Halk Oyunları çalışmalarında ise çocukların oyun ve etkinlik anlamında birikim kazanmaları, ritm kulağının gelişmesi, yörelerimizin kültürlerini ve halk oyunlarını geleneklerine uygun olarak öğrenmeleri amaçlanıyor.

Eğlenelim Öğrenelim atölyesinde çocuklar küçük kas becerileri gelişirken, paylaşmayı arkadaş grubu ile birlikte öğrenerek üretmenin zevkine varıyorlar.