Çevreci yaklaşım Ataşehir Belediyesi’ne ödül getirdi.

31.5.2013



Ataşehir Belediyesi’nin düzenlediği “4.Çevre Şöleni”nde öğrenciler “En iyi Maket” ve “En Çevreci Okul” ödülünü alırken, İstanbul’da atık pil toplama yarışmasında ikinci olan Ataşehir Belediyesi’ne başarı plaketi verildi.

Ataşehir Belediyesi, göreve geldiği günden bugüne kadar birbirinden öğretici ve eğlenceli etkinlerle daha temiz ve sağlıklı bir dünyada yaşamak için neler yapılması gerektiğine dikkat çekmeye devam ediyor.

Ataşehir Belediyesi’nin düzenlediği “4.Çevre Şöleni” kapsamında 31 Mayıs’ta Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde “Maket ve En Çevreci Okul Yarışması” ödül töreni yapıldı. Tören renkli ve hareketli bir atmosferde gerçekleşti. Çocukların şen kahkahalarının yükseldiği salon adeta bayram yeri gibiydi. Sunuculuğunu Pis Yedili dizisinde Orço karakterini canlandıran Burak Alkaş’ın yaptığı ödül töreninde, Tiyatro Sanatçısı Veysel Diker ve ekibinin hazırladığı interaktif oyun saati programı, çocuklara eğlenceli dakikalar yaşattı.

Ailelerin ve öğretmenlerin yoğun ilgi gösterdiği ödül törenine, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Sadık Kayhan, Abdullah Der ile Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Kartal, Ataşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürü Duygu Övür, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Zeki Er de katıldı.





Ataşehir atık pil toplamada ikinci

Maket ve En Çevreci Okul Yarışması ile Atık Pil Toplama Yarışması’nda ödül kazanan çocukların mutluluklarının gözlerinden okunduğu törende, Ataşehir Belediyesi’ne de bir başarı ödülü geldi. İstanbul’da ilçeler arasında yapılan atık pil toplama yarışmasında 5 bin 600 kilogram atık pil toplayarak ikinci olan Ataşehir Belediyesi’ne Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından plaket verildi. Plaket, TAP Genel Sekreteri Neslihan Bahar tarafından Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan’a takdim edildi. Ödül töreninde ayrıca, Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalara destek veren kişi ve kurumlara da plaket verildi.





Yarışmalarda ödül kazanan okullar şu şekilde;

Maket Yarışması
Birinci Piri Reis İlkokulu (Ipad)
İkinci Ali Fuat Cebesoy İlkokulu ((Bisiket)
Üçüncü Özel Yönder İlkokulu (Fotoğraf makinası)

Maket Yarışmasında Dereceye Giren Ortaokullar
Birinci Akşemsettin Ortaokulu (Ipad)
Birinci Özel Adıgüzel Ortaokulu (Ipad)
İkinci Sait Cordan Ortaokulu (Bisiklet)
Üçüncü Celal Yardımcı Ortaokulu (Fotoğraf makinası)
Dördüncü Şehit Öğretmen Mehmet Fidan Ortaokulu (Eşofman takımı çeki)
Beşinci Sosyal Meskenler Ortaokulu (MP3)





Atık Pil Toplama Yarışması
Birinci Özel Ataşehir Adıgüzel O.O (Fotokopi makinası)
İkinci Mustafa Zeki Demir O.O (Laptop)
Üçüncü Kanuni Sultan Süleyman İlkokulu (Masa tenisi)

En Çevreci Okul Yarışması
Birinci Mustafa Zeki Demir Ortaokulu (Satranç seti)
İkinci Kanuni Sultan Süleyman İlkokulu (Projeksiyon makinası)
Üçüncü Mustafa Öncel Ortaokulu (Spor paketi)