ÇEVRE ŞÖLENİNDE ÇOCUKLAR EĞLENEREK ÖĞRENDİ

26.5.2017

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Çevre Şöleni, ödül töreninin ardından ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik Çevre Festivali ile son buldu.

Cumhuriyet Meydanı’nda yaklaşık bin öğrencinin katımıyla gerçekleşen Çevre Festivali’nde çevre temalı eğlenceli oyunlar, atölye çalışmaları ve animasyon gösterileri düzenlendi.

Festivalde düzenlenen oyunlarla çocukların geri dönüşüm konusunda eğlenerek bilgilendirilmesi sağlandı.

Bu yıl “Ataşehir Bizi Geri Dönüşüme Götür” sloganını kullanan Çevre Şöleni’nde ayrıca öğrencilere kumanya ve çevre temalı promosyonlar dağıtıldı. Çuval yarışması, halat yarışması, yürüme kutuları, mandal yarışması, yumurta taşıma, yüz boyama, mini disco, tahta bacak yarışmaları ve çizgi film kahramanlarıyla eğlenen çocuklara pamuk şeker, popcorn ve Maraş dondurması ikram edildi.

Çevre bilinci aşılayan deneylerin de yapıldığı şölende geri dönüşüm atıkların sınıflandırılmasının çevremiz için önemi konusunda çocuklarla karşılıklı paylaşımda bulunuldu.

Şölende, Deha Biodizel, Özen Cam, ÇEVKO Vakfı, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP), Uğur Metal, Elektrik ve Elektronik Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi Derneği (ELDAY), Taşlar Kağıt ve Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği (AGİD) stant açtılar.