Cam Ataşehir’li Çocukların Ellerinden Yeniden Hayat Buluyor

22.11.2012



Ataşehir Belediyesi, ÇEVKO (Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı ) ile Anadolu Cam işbirliği cama yeniden hayat verecek.

Ataşehir Belediyesi, ÇEVKO (Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı ) ile Anadolu Cam el ele verip, camın insan hayatındaki önemini ve doğanın korunmasındaki rolünü anlatmak için eğitim çalışmaları başlattı. Eğitim çalışmaları kapsamında 2012 ile 2013 eğitim ve öğretim yılı içerisinde Ataşehir’deki ilkokul ve ortaokullarda eğitim gören öğrencilere, yüzde yüz geri dönüşümlü tek ambalaj olan camın, insan hayatındaki önemi ve doğanın korunmasındaki rolü hakkında bilgiler verilecek. Ayrıca, kullanılmış cam ambalajların evsel ve diğer ambalaj atıklarından (metal, plastik, kağıt-karton ve kompozit) ayrı toplanması gerektiğine dikkat çekilecek.  Camın hem çevre hem de sağlık açısından doğru ambalaj olduğunun anlatılması adına hayata geçirilen projeyle, ilçedeki 43 ilkokulda toplam 11 bin öğrenciye ulaşılması hedeflenmektedir.

 


 İlk çalışma Ali Fuat Cebesoy’da yapıldı

Ataşehir Belediyesi’nin öncülük ettiği bu eğitim çalışmasının startı, 30 Kasım 2012 Cuma günü Ali Fuat Cebesoy ilkokulu’nda verildi. Çalışma kapsamında öğrencilere, camın geri dönüşüm öyküsü anlatıldı. 360 öğrencinin katılım gösterdiği eğitim çalışmasında, öğrencilere  eğitim sertifikası, eğitim seti (cd, tişört,  çanta, rozet) dağıtıldı. Çalışmasının istenilen başarıya ulaşması için okula Cam Kumbarası hediye edildi, öğrencilerden de cam ambalaj atma konusunda söz alındı.