“BİLİNÇLİ ANNE OLMAYI BU EĞİTİM SAYESİNDE ÖĞRENDİM”

25.2.2020

Ataşehir Belediyesi bünyesine bulunan Ataşehir Meslek Edindirme Merkezi (Yenisahra ATAMEM), Ataşehirli kadınlara çeşitli alanlarda hizmetler ve eğitimler vermeye devam ediyor.

Merkezde her yıl; pastacılıktan kuaförlüğe, iğne oyasından tel kırmaya, kurdele nakışından cilt bakımına kadar çeşitli alanlarda eğim programları düzenleniyor. Bu eğitimlerden biri de “Anne Çocuk Eğitim Programı”.

Eğitimle 3-6 yaş arasında çocuğu olan annelerin ebeveynlik rollerinin desteklenmesi, çocuk gelişimi konusunda bilgilenmeleri, çocuk ile anne arasındaki ilişkinin güçlendirilmesi, amaçlanıyor.

Bu amaçla Ataşehir Belediyesi ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı’nın (AÇEV) iş birliği ile düzenlenen eğitim programını başarı ile tamamlayan annelere “Anne-Çocuk Eğitim Programı” sertifikaları verildi.

Çocukları kreşte eğitim gören annelere 13 hafta boyunca, haftada bir gün Yenisahra ATAMEM’de Sosyolog-Aile Danışmanı Elif Sarıkaya Kıcı tarafından eğitimler veriliyor.

Elif Sarıkaya Kıcı, “Annelere, burada verdiğimiz eğimlerle çocuklarına yönelik tutumlarını ve bu tutumların çocukları üzerindeki etkilerini fark etmelerini sağlıyoruz” dedi.

Eğitimlerde annelerin, sosyal ve duygusal gelişimlerine önem verdiklerini söyleyen Elif Sarıkaya Kıcı, “Kendilerini doğru bir şekilde ifade etmeği öğrenen anneler böylece çocuklarıyla olan ilişkilerinde gelişim ve ilerleme sağlıyorlar” ifadelerini kullandı.

Eğitim programına katılan anneler özellikle çocuk yetiştirmede kullandıkları olumsuz yöntemlerin çocuklarının gelişimini psikolojik yönde etkilediğini söyleyerek; eğitim sayesinde bu davranışlarının yanlış olduğu fark ettiklerini ve çocuklarıyla olan ilişkilerinde doğru iletişim kurmanın önemi anladıklarını söylediler.

28 yaşında ve iki çocuk annesi Sena Çağla Coşkun eğitim programı hakkında şunları söyledi:

“Ruh sağlığı yerinde, sosyal ve duyarlı çocuklar yetiştirmek istediğim için bu programa katılmak istedim. Bu eğim sayesinde hayata bakış açımın değiştiğini söyleyebilirim. Daha duyarlı, sınırlarını bilen bir birey oldum. Bilinçli anne olmak ne demek bu program sayesinde öğrendim. Kendime, çocuklarıma yönelik davranışlarımda olumlu değişiklikler oldu. Bu eğitim sayesinde bir de şunu fark ettim. “bir çocuğu kurtarırsak dünyayı da kurtarmış oluruz.” Biz annelere önemli işler düşüyor. Çocuklarımızı yetiştirirken onların özellikle bir birey olduklarını asla unutmamalıyız. Annenin değişmesi, ilerlemesi ve yeni bilgiler öğrenmesi anne- çocuk ilişkisini de değiştiriyor, geliştiriyor."