"Benim Arkamda Halk Var, CHP Var, Ataşehirliler Var"

7.8.2009

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, başkanlığını engellemek için çalışanların hüsrana uğradıklarını vurguladı.

Başkan İlgezdi: “Ben kavga adamıyım. Ben kavgadan korkmam. Ama, kavga yapmaya gelmedim. Barıştan,dostluktan,sevgiden yanayız. Onun için buradayım”

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir'de 2,5 ayda belediye olarak gerçekleştirilen hizmetleri görmek istemeyenleri ve belediye çalışmalarını engellemek isteyenleri sert şekilde eleştirdi.

Ataşehir Belediyesi'nin düzenlediği Kardeş Kültürler Festivali kapsamında gerçekleştirilen “Sünnet Şöleni” nde konuşan Başkan Battal İlgezdi, seçimi kazandıktan sonra mazbata almasını bile engellemek istediklerini hatırlattı. Seçim sonuçlarının açıklanmasından 15 gün sonra mazbatasını alabildiğine dikkat çeken İlgezdi şunları söyledi:

“Bir sürü entrika çevirdiler, Ataşehir üzerine hesaplar yapanların, Ataşehir'i rant kapısı olarak görenlerin hevesleri kursaklarında kaldı. Bana sadece mazbatayı verip oturacak sandelye bile vermeden (git belediyeyi kur) dediler. Dışardan aldığım 4 arkadaş ve meclis üyeleriyle ben, belediye binasını kurduk, 2,5 ay da asfaltlama yapıp çöpleri her gün toplamaya başladık. Seçim öncesi söz verdiğim tüm projelerimide hızla hayata geçiriyorum. Bunları yapacak hangi babayiğit varsa gelsin.. İddia ediyorum varsa gelsin...”

 

 

Belediye çalışmalarının şeffaf olduğunu attığı her adımı başta Ataşehirliler olmak üzere kamuoyu ile paylaştığını vurgulayan Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “özellikle Ataşehirliler şunu da bilsin.. Mazbatamı aldıktan sonra Kadıköy, Üsküdar ve Ümraniye belediyeleri personel bile vermediler bize.” dedi. Ataşehir Belediyesi'nin bu şartlara rağmen oluştuğunu 7 günde ruhsat verir duruma geldiğini söyleyen İlgezdi, “hangi belediye bunu yapıyorsa gelsin. Eksiklerimiz yok mu var, bunları biliyoruz. Ama, size buradan söz veriyorum. 6 ay sonra çağdaş temiz huzur içinde yaşayan bir Ataşehirli olacağız.” diye konuştu.

Ataşehir Belediyesi'nin tüm eksiklerine rağmen gerçekleştirdiği hzimetleri görmek istemeyenlerin, sokaklarda kahve köşelerinde dedikodu ürettiklerini ifade eden Battal İlgezdi, şunları söyledi:

“Hiç kimse şunu unutmasın. Ben Ataşehir'in belediye başkanıyım. Herkese eşit mesafedeyim. Bugün bana oy vermeyen yarın çağdaş Ataşehir'i yaşatmak için oyunu verecektir. Şunu herkes bilsin benim arkamda iki güç var. Birincisi halk, ikincisi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP). Sokaklarda karanlık odalarda ahkam kesenler bizi yargılıyor: “Yakında eline kelepçe vuracak” dedikoduları yapıyor. Benim alnım açık, yüzüm ak. Bu ülkede insanlarımızı aç bırakanlar, bir kuru soğana muhtaç edenler düşünsün. Kelepçe vurulacaksa onlara vurulacak. Halkta sandıkta bunun hesabını soracak. Ataşehirlilere hizmette belediye başkanı olarak herkese aynı mesafedeyim, ama ben üyesi olmaktan onur duyduğum CHP'nin belediye başkanıyım”