Başkan İlgezdi Muhtarlarla Kahvaltıda Buluştu

22.10.2009

Ataşehir'in 17 mahalle muhtarı Başkan Battal İlgezdi'ye, imar sorunlarının çözümü için yapacağı çalışmaları destekleyeceklerini söyledi.

Başkan İlgezdi: “Başta imar olmak üzere yapacağımız her çalışma Ataşehirlilerin ortak kararı ile gerçekleşecek”.

 

 

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi 17 mahallenin muhtarı ile kahvaltıda buluştu. Ataşehir Belediyesi yemekhanesinde 17 mahalle muhtarı ile kahvaltı yapan Başkan Battal İlgezdi, Kasım ayının ilk haftasından itibaren her mahallede geniş katılımlı toplantılar yapacağını söyledi. Ataşehir Belediyesi'nin yeni kurulan bir belediye olmasına rağmen en iyi temizlik ve park bahçeler hizmetini veren belediye olduğuna dikkat çeken Başkan İlgezdi; “Ataşehirliler artık çöp sorunu yaşamıyor. “Temizlik, park ve bahçeler, çevre ile zabıta müdürlüklerimizin çalışmalarına ilişkin çok olumlu tepkiler alıyoruz.” dedi. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir'de bulunan cami, cemevi ve tüm ibadethanelerin temizliğinin düzenli olarak yapıldığını, alınan 2 halı yıkama makinesi ile ibadethanelerin iç temizliklerinin de sürekli yapılacağını söyledi.

 

 

Ataşehir Belediyesi'nin cenaze araçlarının yakında hizmete gireceğini de açıklayan Başkan İlgezdi, muhtarların mahallelerinde işsiz insan sayısının fazla olduğunu hatırlatması üzerine “Bunu biliyorum. mazbatamı aldıktan sonra belediyeye ve bizzat bana gelen başvuruların ilk sırasında iş isteği yer alıyor. Ancak şu aşamada iş isteyenlerin taleplerine cevap veremiyoruz” diye konuştu. Başkan Battal İlgezdi, işszilik sorununa çözüm için Yeditepe Üniversitesi ile işbirliği yaparak Meslek Edindirme Merkezi açılacağını, burada eğitim alıp mezun olanlara iş olanağı sağlanacağı müjdesini verdi. Ataşehirlilerin en büyük sorunlarından birinin İETT'nin otobüs seferlerinin yetersizliği olduğunu belirten Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Belediyemizce tahsis edeceğimiz 7 otobüs Ataşehir İlçe sınırları içinde sürekli ring seferi yapacak. Ataşehirlileri ilçe sınırları içinde ücretsiz taşıyacağız” dedi. Başkan İlgezdi muhtarların asfaltla ilgili isteklerini de “2010 yılının sonunda Ataşehir'de asfaltsız 1 metre bile yer kalmayacak” diye yanıtladı. Muhtarlarla yapılan kahvaltıya Ataşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Hüseyin Çulha, Belediye Başkan yardımcıları Dr. Haluk Tamgaç, Sadık Kayhan, Hüseyin Hışman, Zafer Nuhoğlu, Erol Dolu ile bazı şube müdürleri katıldı.