ADRES
Barbaros Mah. Şebboy Sok. No:4
Pk: 34746 Ataşehir - İstanbul

TELEFON
+90 216 570 50 00

E-POSTA
[email protected]

KEP
[email protected]

Sağlık Burada!

12.1.2015

Ataşehir ve yakın bölgelerden gelen hastalara hizmet veren Ataşehir Belediyesi Türkan Saylan Tıp Merkezi’nin web sayfası yenilendi.

Tıp Merkezinin www.turkansaylantipmerkezi.com internet adresinden ulaşabileceğiniz web sayfasında; online randevu alınıp, laboratuvar sonuçlarına ulaşılabiliyor, Tıp Merkezi birimleri ile hekimleri ve çeşitli sağlık problemleri hakkında bilgi alınabiliyor.

Prof Dr. Türkan Saylan’ın ismini yaşatan merkezin web sayfasında, Türkan Saylan için de bir bölüm bulunuyor.   

Yeni haliyle daha modern bir görüntüye kavuşan www.turkansaylantipmerkezi.com ‘un içeriği ise hem daha aktifleşti hem de arttı.

Küçükbakkalköy Mahallesi Vedat Günyol Caddesi No: 4 adresinde bulunan ve ayda 10 bin hastaya hizmet veren Tıp Merkezi, 2014 yılında yaklaşık 120 bin hastaya hizmet sundu. 

Çocuk, Kulak-Burun-Boğaz, Dahiliye, Göz, Diş, Cildiye, Aile Hekimliği, Radyoloji, Kadın Doğum, Mikrobiyoloji, Biyokimya bölümlerinde hizmet verilen Tıp Merkezinde, SGK anlaşmalı hastalar da ücretsiz yararlanabiliyor.

12 diş polikliniği bulunan ve 2014 yılında 35 bin hastaya sadece diş sağlığı alanında tedavi sunan Türkan Saylan Tıp Merkezi, özellikle ilçe halkının diş sağlığına büyük katkı sağlıyor.

Ataşehir Belediyesi halk sağlığına katkı sağlıyor

Ferhatpaşa Mahallesi’nde 2014 yılında hizmete açılan Ataşehir Belediyesi Ferhatpaşa Sağlık Polikliniği’nde ise; Dahiliye, Çocuk, Kadın Doğum ve Diş alanında günde 200 hastaya tamamen ücretsiz hizmet veriliyor.

Küçükbakkalköy Mahallesi’nde bulunan Ataşehir Belediyesi Kadın Sağlığı Merkezi’nde ayda ortalama 300 kadına,  Çocukluk Çağı ve Adölesan Dönemi Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nde ise ayda ortalama 150 çocuğa poliklinik hizmeti veriliyor.  

Ayda ortalama 1000 kişiye Acil Ambulans ve Hasta Nakil Ambulans hizmeti sunan Ataşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından, yaklaşık 2000 kişiye evde sağlık ve sosyal destek hizmeti veriliyor.

Evde Sağlık ve Sosyal Destek Hizmeti kapsamında; engelli, kronik rahatsızlığı bulunan veya 65 yaş üstünde olup evde yalnız yaşayan 800 vatandaşın evine Sosyal Alarm Cihazı takıldı.

Ataşehir Belediyesi Bahriye Üçok Hasta Konukevi’nde ise; İstanbul dışından Ataşehir bölgesindeki hastanelerde tedavi olmak için gelen hasta ve bir refakatçisine ücretsiz konaklama imkanı sunuluyor.  

Başkan İlgezdi’den Anlamlı Ziyaret | Ataşehir Belediyesi

ADRES
Barbaros Mah. Şebboy Sok. No:4
Pk: 34746 Ataşehir - İstanbul

TELEFON
+90 216 570 50 00

E-POSTA
[email protected]

KEP
[email protected]

Başkan İlgezdi’den anlamlı ziyaret

12.12.2014

Ataşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “Cam Kumbara Boyama Atölye Çalışması”nda Ataşehir’deki ilkokul, ortaokul ve Yeditepe Üniversitesi öğrencileri hayal güçlerini ve el becerilerini kullanarak “Atık Cam Toplama Kumbaralarını” boyamışlardı.

Daha sonra Ataşehir’in farklı caddelerine yerleştirilen bu cam kumbaralar, hem caddelerin renklenmesini hem de çevrenin korunmasını sağlıyor. 

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir sokaklarında camın geri dönüşümü konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan bu çalışmaya katılarak, cam kumbaraların boyanmasına katkı sağlayan, Metin Sabancı Spastik Çocuklar Merkezi öğrencilerini ziyaret ederek teşekkürlerini iletti.

Merkezdeki öğretmen ve öğrencilerle sohbet eden Başkan İlgezdi, engelli ve sosyal dezavantajlı çocukların sosyal hayata katılmalarına her zaman destek vereceklerini belirtti.  

Metin Sabancı Spastik Çocuklar Merkezi öğrencilerini tarafından boyanan atık cam toplama kumbarası, Merkezin bulunduğu caddeye yerleştirildi.