Başkan İlgezdi : "Ben Hesabımı Halka Veririm”

18.11.2009

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Sorunları biliyorum, sizlerle birlikte çözeceğiz” sloganı ile başlattığı mahalle toplantılarının 2'incisini Yeni Çamlıca'da gerçekleştirdi. Yeni Çamlıca, Mevlana ve Mimar Sinan Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıya yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Kalabalık nedeniyle salona giremeyenlerin de dışarıda izlediği toplantıya belediye başkan yardımcıları ve belediye birim müdürleri ile katılan Belediye Başkanı Battal İlgezdi, bu bölgenin en önemli sorununun imar ve verilmeyen tapular olduğunu belirtti. Ataşehir'de ne yapmak istediğini, neler yapacağını özetleyen Başkan İlgezdi, “seçimden önce ne söyledimse delikanlı gibi arkasındayım. Yaptıklarımızı, yapamadıklarımızı sizlerle konuşurum. Bana, Kadıköy, Üsküdar ve Ümraniye belediyelerinin 20 yıldır yapamadıklarının hesabını sormayın. 6 aydır Ataşehir'in belediye başkanıyım. Ben, haktan, hukuktan, adaletten yanayım. Ben hesabımı halka veririm. Ama sizler de örgütlü olun haklarınıza sahip çıkın.” diye konuştu.

 

 

Ataşehir Belediyesi'ni kurarken Kadıköy, Üsküdar ve Ümraniye Belediyelerinden yaklaşık 50 Milyon TL borç devraldığını, söz konusu belediyelerden verilen araçların da çenc (change) ya da hacizli olduğunu hatırlatan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “sadece borç veya çencli,hacizli araç devretseler iyi. Parti ayrımı gözetmeden söylüyorum. Yıllardır, özellikle seçim öncesi kaçak yapılara göz yuman, yapın diyenler şimdi bana 'bunları yık' diyor.” dedi. Bölgede imar ve tapu nedeniyle 3 bin 500 kişinin şu an mağdur durumda olduğunu, evlerinin gasp edildiğini, tapularına el konulduğunu açıklayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “amacım ve hedefim 4 ay içinde tüm bu sorunları çözmek, tapuları gasp edilen vatandaşlara iade etmek. Büyükşehir Belediyesi “kentsel dönüşüm yapılacak, yık!” diye bana yazı gönderiyor. Ben kentsel dönüşüme karşı değilim. Değişim ve dönüşümün olmadığı yerde gelişme olmaz. Ancak öncelik vatandaşın mağdur olmaması. Biz vatandaşlarla birlikte bu değişim ve dönüşümü sağlayacağız. Yeniden bir imar yapılanması olacak, bunu da vatandaşla birlikte mahallelere kuracağımız belediye bürolarında tartışarak, konuşarak yapacağız.” dedi.

 

 

Halka rağmen, halkın zararına olan hiçbir şeye imza atmayacağını vurgulayan Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “20 yıldır vatandaşın sorunlarını çözmeyenler utansın. Bir belediye başkanı vatandaşın tapusunu alır mı? Hiç bir kurumla kavgalı değilim, hiç bir kurumla kavga etmem. Ama vatandaşın aleyhine yapılacak yasal olmayan her şeyi önlemek için kavgaya varım. Seçim öncesi ne söz verdimse delikanlı gibi arkasındayım” dedi.

 

 

Ataşehirlilerin öncelikle Ataşehirli olmanın bilincinde olmaları gerektiğini ifade eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Sizler örgütlü olun. Haklarınıza el ele, omuz omuza sahip çıkın. Yasal olan her şeyde yanınızdayım. Benden yasal olmayan hiçbir şey istemeyin. Halkın aleyhine, halkı mağdur edecek, yasal olmayan hiç bir şeye imza atmam. Bu gücü kendimde görüyorum. Çünkü arkamda Ataşehirliler var, sizler varsınız. Gelin sorunları beraber çözelim” çağrısında bulundu. Toplantı, salonu dolduran binlerce vatandaşın alkışları ve “Başkan nerede biz oradayız” sloganları arasında yaklaşık 2 saat sürdü.