BAŞKAN ADIGÜZEL, NOW TV’YE KONUK OLDU

1.9.2024

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ.

Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, NOW TV'de Ezgi Gözeger'in sunduğu “Çalar Saat” programa katılarak ilçede yapılan hizmetler hakkında bilgi verdi. 

Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, NOW TV'de Ezgi Gözeger'in sunduğu programa konuk oldu. Programda, göreve başladığı günden itibaren yoğun bir çalışma sürecine başladıklarını belirterek, yapmış oldukları hizmetleri anlatan Başkan Adıgüzel, dikkat çekici hizmet rakamlarını da paylaştı.

"Çalar Saat" programında açıklanan konu başlıkları şu şekilde;

Ücretsiz Beslenme Desteği Projesi

Başkan Adıgüzel, öğrencilere ücretsiz beslenme desteği sağlama projelerinden bahsederken, “Beslenme çantasını dolduramadığı için çocuğunu okula göndermeyen anneler var. Bizim niyetimiz aslında önceden çantasına koymak. Evden çıkarken anneye hafta başında beslenme malzemelerini teslim edip, çocuğun ve annenin aklında hiçbir zaman beslenme derdi kalmasın. Elimizden geldiğince bunu hayata geçirmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Ataşehir'de Kent Lokantası Uygulaması

Başkan Adıgüzel, Ataşehir'de bir kent lokantası açmayı planladıklarını belirtti: “Kent lokantaları Türkiye'nin dört bir yanına yayılıyor. Sokakta vatandaş bizden kent lokantaları açmamızı istiyor. Biz de Ataşehir Belediyesi olarak kent lokantamızı planlıyoruz. Ekonomik kriz vatandaşın kaliteli ve besleyici besine ulaşmasını zorlaştırdı. Hayat pahalılığı nedeniyle vatandaş artık belediyelerden beslenme sürecine de katkı bekliyor.”

 

Artan Sosyal Destek Talepleri

Başkan Adıgüzel, sosyal destek taleplerinin arttığını ve her yaştan vatandaşın sıcak yemek talep ettiğini vurguladı: “Aşevimizden binlerce öğün yemek çıkarıyoruz. İhtiyaç sahipleri çok destek istiyor. Sosyal destek isteyen vatandaş sayısı her geçen gün artıyor. İstanbul'un her yerinde olduğu gibi Ataşehir'de de derin bir yoksulluk var. Barınma, gıdaya erişim, eğitim gibi temel sorunlarla karşı karşıyayız. Bu kapsamda vatandaşlarımızın her zaman yanında oluyoruz ve olmaya devam edeceğiz.”

 

Ataşehir ve İBB İşbirliği

Başkan Adıgüzel, Ataşehir'deki hizmet taleplerine destek konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile entegrasyon sağladıklarını belirtti: “Ataşehir'de 10 bin ailemize kavurma götürdük. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız bir çalışmayla bu projeyi hayata geçirdik. Zor şartlarda ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmak çok kıymetli.” 

 

 “Ataşehir Senin” Projesi ile Katılımcı Yönetim

Başkan Adıgüzel, Ataşehir’i katılımcı bir şekilde yönetmeye yönelik adımlar attıklarını söyledi: “Ataşehir'i Ataşehir'lerle yöneteceğiz. Dijital katılımcılığı önce dijital platformda hayata geçirdik. ‘Ataşehir Senin’ adında bir internet sitesi oluşturduk. 130 bin soru cevaplandı ve 6 bin Ataşehir’li bu sürece dahil oldu. Bu veriler doğrultusunda 5 yıllık stratejik planımızın altyapısını oluşturduk.”

 

Depreme Karşı Hazırlıklar ve Kentsel Dönüşüm

Başkan Adıgüzel, depreme hazırlık kapsamında Ataşehir’de yaptıkları çalışmaları detaylandırdı. Ataşehir’in 17 mahallesinde risk haritalarının hazırlandığını belirten Adıgüzel, “Bu haritaların zemin etüdü ve mevcut bina stoklarının analizini içerdiğini vurguladı. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bir tarama protokolü hazırladıklarını açıkladı.

Deprem anında kullanılması için 17 mahallede deprem konteynerlerinin yerleştirileceğini belirten Adıgüzel, “Bu konteynerlerin içinde 50'ye yakın malzeme bulunuyor ve arama kurtarma çalışmalarına katkı sağlayacak” dedi. Kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırıldığını da söyleyen Adıgüzel, “5 yıl içinde Ataşehir'de imar ve kentsel dönüşümle ilgili engelleri kaldırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Sosyal Destek ve Ekonomik Krizle Mücadele

Ekonomik kriz nedeniyle sosyal destek taleplerinin arttığını söyleyen  Başkan Adıgüzel, Ataşehir Belediyesi olarak çeşitli sosyal tesisler açacaklarını duyurdu. Yeni sosyal tesislerde uygun fiyatlı yiyecek ve içeceklerin sunulacağını, ayrıca okul öncesi eğitimdeki eksiklikleri gidermek amacıyla iki yeni kreş inşaatının sürdürüldüğünü ve toplamda 11 kreş hedeflediklerini ifade etti. Başkan Adıgüzel, Ataşehir'deki okullara boya ve kırtasiye desteği sağladıklarını da aktardı.

 

Sokak Hayvanları İçin Yeni Projeler

Sokak hayvanları için yapılan çalışmalara da değinen Başkan Adıgüzel, “150 günde 5000 sokak canlısını tedavi ettik ve 500’ün üzerinde hayvanı kısırlaştırdık” dedi. Ataşehir’de modern bir hayvan rehabilitasyon merkezi kuracaklarını ve bu merkezde sokak hayvanlarına kapsamlı bir sağlık hizmeti sunacaklarını belirtti.

 

Katılımcı Yönetim ve Gelecek Planları

Ataşehir’in yönetiminde katılımcı bir yaklaşım benimsediklerini vurgulayan Başkan Adıgüzel, “Ataşehir’i Ataşehir’lerle yöneteceğiz” sözleriyle vatandaşların görüşlerinin önemini belirtti. Dijital platformda 130 bin soruya cevap verdiklerini ve mahalle toplantıları düzenlediklerini söyleyen Adıgüzel, “Gençler ve dezavantajlı gruplarla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

"Ataşehir’de yapılacak projeler arasında modern bir kütüphane inşaatımız da bulunuyor" diyen Başkan Adıgüzel, İçerenköy metro istasyonunun yakınında yer alacak kütüphane hakkında detaylı bilgiler verdi. Kütüphanenin hem gençlere, hem de genel halkın hizmetine sunulacağını belirten Başkan Adıgüzel, sokak hayvanları için özel bir projenin müjdesini de verdi; “Ataşehir'de sokak hayvanları için bir wetbus (veteriner otobüsü) satın aldık, şu an hazırlanıyor” şeklinde projeyi duyurdu.