“BABA DESTEK PROGRAMI” BAŞLIYOR

25.2.2019

Ataşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Anne Çocuk Eğitim Vakfı’nın (AÇEV) iş birliğiyle “Baba Destek Eğitim Programı” başlıyor.

Babaların; çocuklarının gelişiminde sorumluluk üstlenmesi, çocuklarıyla doğru iletişim kurması ve onların gelişimlerini etkin bir şekilde desteklemeleri için hazırlanan program  Ataşehir Kayışdağı Lions Ataevi’nde düzenleniyor. Haftada bir gün akşam saat 19.00’da verilecek eğitimlerde babaların çocuk gelişiminde aktif rol ve sorumluk alması amaçlanıyor.

Babaların çocuklarıyla kaliteli zaman geçirmesi, sağlıklı, doğru iletişim kurabilmesi, çocuklarının ihtiyaçları konusunda bilgilenmeleri ve olumsuz davranış biçimlerinin değiştirilmesine yardımcı olması için neler yapmaları gerektiği anlatılacak olan programda her hafta bir tema işlenecek.

Üç ay sürecek eğitim programında; annenin yanı sıra babaların da çocuğun gelişiminde önemli olduklarını fark etmeleri, çocuklarının ihtiyaçlarıyla bilgilenmeleri, evdeki iş ve sorumluluk dağılımında demokratik tutumu benimsemeleri, evlilik ve aile içi iletişimi geliştirmeleri üzerinde durulacak.

Bilimsel gelişmeler ve toplumsal ihtiyaçlar doğrultusunda güncellenen eğitim programı, babaların çocuk yetiştirme tutumlarında olumlu değişiklikler yarattığı gibi, çocuklarının gelişimini destekleme konusundaki bilgi seviyelerini de anlamlı şekilde yükseltiyor.

2017 yılında yayınlanan Babalık Araştırması’na göre, Türkiye’de babaların yüzde 90’ı çocuk bakımında birincil sorumlunun anne olduğuna inanıyor. Yüzde 51’i çocuklarını hiç tuvalete götürmediğini, yüzde 36’sı çocuğunun altını hiç değiştirmediğini, yüzde 35’i ise hiçbir zaman tırnaklarını kesmediğini söylemekten çekinmiyor.

Baba Destek Programı hakkında detaylı bilgi ve kayıt yaptırmak isteyenler Kayışdağı Lions Ataevi’ne başvurabilir.

 

Yer: Kayışdağı Lions Ataevi

Adres: Kayışdağı Mahallesi, Akyazı Cd, NO:84 34755 Ataşehir

Telefon: (0216) 540 74 30-31