Aziz Nesin'in Ölümsüz Eseri “Zübük” Ataşehir'de

5.10.2011

HER İKİ SEANSIMIZADA DAVETİYEMİZ KALMAMIŞTIR.GÖSTERMİŞ OLDUĞUNUZ İLGİYE TEŞEKKÜR EDERİZ... 

Ataşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü'nün sanat etkinlikleri devam ediyor. Ataşehirlileri sanat ve kültürün tüm unsurları ile buluşturan Ataşehir Belediyesi 17 Ekim 2011 Pazartesi ve 19 Ekim 2011 Çarşamba günü Ankara Sanat Tiyatrosu (AST) tarafından sahneye konulan Aziz Nesin'in ünlü eseri Zübük'ü Ataşehirlilerle buluşturacak.

 

Ankara Sanat Tiyatrosu'nun sahnelediği “ZÜBÜK” 17 Ekim Pazartesi saat 20.00'de ve 19 Ekim Çarşamba günü saat 21.00'de Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi'nde sahnelenecek. Zübük adlı tiyatro oyununu izlemek için Ataşehirliler herhangi bir ücret ödemeyecek. Zübük adlı oyunu izlemek isteyen Ataşehirliler davetiyelerini 3 Ekim 2011 Pazartesi gününden itibaren Ataşehir Belediyesi Halkla İlişkiler biriminden alabilecek.

 
NOT: 12 YAŞINDAN KÜÇÜK ÇOCUKLARIN GETİRİLMEMESİ RİCA OLUNUR.


AZİZ NESİN'İN ZÜBÜK'Ü

 

Zübüklük" ; Başta inanç olmak üzere, toplumdaki tüm iyi duyguları, umutları, çaresizliği, eğitimsizliği paraya, çıkara, iktidara tahvil etme, sonuna kadar sömürme sanatı...

 

Özellikle inanç ve umut sömürüsüyle iktidarı ele geçirenlerin içyüzünü anlatan, bu coğrafyanın değişmez kaderini mizahın çarpıcı diliyle sergileyen bir yapıt "Zübük" . “Zübüklerin iktidarından kurtulmanın tek yolu var, kendi zübüklüklerimizden kurtulmak.”

 

“Zübük” oyunu, "vatandaş-seçmen" portresini didik didik eden, "Zübükler Diktatörlüğü"nden kurtuluş için, sahici bir yüzleşmenin gerekliliğini vurgulayan ve herkesi hesaplaşmaya, yüzleşmeye, sorgulamaya davet eden bir yapım.

 

Ölümsüz mizah yazarı Aziz Nesin'in romanından, Dersu Yavuz Altun tarafından “Müzikal Komedi” olarak uyarlanan ve sahneye konulacak olan oyunun müzikleri Ali Seçkiner imzasını taşıyor.