Atık Pilleri Toplama Kampanyasında geri sayım başladı

20.9.2013

 Geri dönüşüm uygulamalarının, çevre kirliliğinin önlenmesindeki rolüne dikkat çekmek amacıyla Ataşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “Atık Pilleri Toplama Kampanyası”nda ödüller sahiplerini buluyor.



Çevre bilincinin yaygınlaştırılması ve kamu sağlığının korunması anlayışıyla kullanılmış pilleri toplayanların ödüllendirildiği uygulama sayesinde, kampanyanın ilk uygulandığı 25 Mart 2013 – 30 Nisan 2013 tarihleri arasında ilçede 639,62 kg atık pil toplandı.

Atık Pilleri Toplama Kampanyası kapsamında atık pil toplama makinesine atılan her pil karşılığında 10 puan değerinde bir kupon alınıyor. Kuponların toplamı belirlenmiş puan değerlerine ulaştığı zaman belirli hediyeler kazanıyor. 1500 adet atık pil toplamayı başaran kişiyi en büyük hediye olan oyun konsolu (Play Station Portable) bekliyor.

Kampanyanın ikinci bölümüne katılarak ödüllere talip olanların 30 Eylül 2013’e kadar atık pil toplama makinelerinin yer aldığı; Ataşehir Belediyesi, Ataşehir Migros, Palladium, Optimum, Brandium, Carrefour ve Novada alışveriş merkezlerine giderek, bu merkezlere yerleştirilen makinelere pillerini atıp karşılığında kuponlarını almaları ve daha sonra bu kuponları Ataşehir Belediyesi’ne getirmeleri gerekiyor. Hediyeler, kuponlar alındıktan sonra tutanak karşılığında teslim edilecek.

Kazanılacak hediyelere karşılık gelen atık pil sayıları şu şekilde;

PSP ( Play Station Portable): 1.500
Fotoğraf makinesi: 500
Mp3Çalar: 200
Kulaklık: 150
Flash Bellek(8gb): 100