Ataşehirliler “Tuhaf İkili” ve “Yangın Yeri Maraş” Oyunlarını İzledi

10.4.2010

Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen “Ataşehirliler Tiyatro Buluşuyor” etkinliğinin 6. gününde Süheyl & Behzat Uygur Tiyatrosu'nun “Tuhaf İkili” adlı oyunu Ataşehirlilerle buluştu.

Neil Simon'un 'Odd Couple' adlı komedi oyunundan uyarlanan “Tuhaf İkili” adlı oyunda, eşlerinden ayrıldıktan sonra zorunlu olarak aynı evde kalmaya başlayan iki yakın arkadaşın yaşamından kesitlerin anlatıldığı oyunda salonu dolduran izleyiciler 3 saat süresince kahkahalara boğuldu.

Yangın Yeri Maraş

Ataşehirliler Tiyatro İle Buluşuyor etkinliğinin 7'incı gecesinde ise salonu tıklım tıklım dolduran Ataşehirliler, Canlar Tiyatrosu!nun 1978 yılında 111 kişinin katledildiği Maraş Katliamı’ndan sağ kurtulan Elif'in gözünden katliamı anlattığı “YANGIN YERİ MARAŞ” adlı oyunu izledi.

 

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, eşi Gamze Akkuş İlgezdi, Ataşehir Belediye Meclis Başkanvekili Hüseyin Çulha, Belediye Başkan Yardımcıları İlhami Yılmaz ve Hüseyin Hışman ile çok sayıda belediye meclis üyesininde bulunduğu salonda ek sandelyelerde dolunca yaklaşık 200 kişide ayakta ya da yere oturarak oyunu izledi. Serdar Doğan'ın kaleme alıp Cengiz Sezgin'in yönettiği, Hasan Yükselir'in müziklerini, Rıfat Batur'un dekor tasarımını hazırladığı "Yangın Yeri Maraş" adlı oyun “Dirilerinin önünde yürüyemeyenler, ölülerinin ardından yürür' mesajı ile sona erince salonu dolduranlar sanatçıları uzun süre ayakta alkışladı.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve eşi Gamze Akkuş İlgezdi ile Ataşehir Belediye Meclis Başkanvekili Hüseyin Çulha ve eşi sahneye çıkarak sanatçıları tek tek kutladı ve çiçek verdi. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Türkiye'nin birlik, beraberlik ve kardeşliğe en çok ihtiyaç duyduğu dönemlerden geçtiğini vurguladı ve “ Sivas, Çorum ve Maraş katliamlarının bir daha yaşanmaması için bir olalım birlik olalım. Dil, din, ırk, etnik köken ayrımı yapmadan kardeşce bir arada yaşamak için herkes üzerine düşen görevi yerine getirmeli. Ben bu ülkenin hafızasından hiç bir zaman silinmeyecek olan Sivas, Maraş, Çorum katliamlarını bir kez daha lanetleniyorum” dedi.