Ataşehirliler Doğaya Sahip Çıkıyor

18.11.2009

Ataşehir’de bitkisel atık yağların toplanması için Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri ev ev kapı kapı dolaşarak bidon dağıtıyor.

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bitkisel atık yağların toplanması ve geri dönüşümü konusunda işyerlerine yönelik çalışmalarından sonra konutlardan da atık yağları toplamaya başladı. Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Ezicibioelektrik ve bir grup öğrenci ile Kentplus Sitesi sakinlerine atık yağlarını biriktirecekleri kapları dağıttı. Site yönetimlerine de atık yağların toplanması için büyük bidonlar bırakıldı.. Atık yağların toplanmasının çevre sağlığı açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Kartal “ İlçemizdeki bütün konutlara tek tek giderek, kapılar çalınacak, atık yağların toplanması hakkında bilgi verilecek. İnsanlarımızı atık yağların sağlıklı bir şekilde toplanması konusunda bilgilendireceğiz ve duyarlı davranmalarını sağlayacağız. Bu çalışmamız sayesinde insanlarımızı böyle bir yönetmeliğin varlığından haberdar edeceğiz. Bu gün bir başlangıç yaptık. Ataşehirlilerin bu konuda duyarlı olacağından ve projeye destek vereceklerinden eminiz. Çünkü hepimiz Ataşehir’i seviyoruz” dedi. Bitkisel atık yağların sağlıklı bir şekilde toplanması ve geri dönüşümünün sağlanması için Ataşehir genelinde bir çalışma yürütülecek .