Ataşehirli öğrenciler 18 Mart Çanakkale Kahramanlarını andı

18.3.2016

Ataşehir Belediyesi İnönü Ataevi öğrencileri, Çanakkale Zaferi’nin 101’inci yılında Çanakkale’de destan yazan kahramanları andı.

İnönü Ataevi’nde gerçekleşen anma töreni, Çanakkale Savaşı’nda kaybettiğimiz tüm şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar ve slayt gösterimi sonrası Şehit Öğretmen Mehmet Fidan İlköğretim Okulu’ndan bir öğrencinin hazırlamış olduğu “Çanakkale Geçilmez” şiirini okumasıyla anma töreni son buldu.

Anma törenine katılan Ataşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürü Battal Sarıkaya, “Çanakkale ruhunun gelecek nesillere taşınması gerek, Çanakkale bir milletin var oluş mücadelesi, Türk vatanının parçalanamayacağının, tüm dünyaya haykırıldığı destansı bir mücadelenin zaferidir” dedi. Öğrenciler de bu önemli ve tarihi günün anlamını ve ruhunu derinden hissettiklerini hiç unutmayacaklarını belirtiler.